UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-08-04 19:11

Balázs Éda és Kapuvári Liliána kiesett, Mizsei Ádám vigaszágas az isztambuli U17-es vb-n

Balázs Édának (61 kg) és Kapuvári Liliánának (53 kg) sem sikerült kiharcolnia a bronzmeccset, mindketten búcsúztak a vigaszágon az isztambuli U17-es birkózó-világbajnokságon. A szabadfogású Mizsei Ádám (80 kg) a selejtezős veresége után szombaton a vigaszágon folytathatja.

Mint arról beszámoltunk, a magyar lányok közül csütörtökön ketten, Balázs Éda (61 kg) és Kapuvári Liliána (53 kg) maradt versenyben, majd másnap egyaránt a vigaszágon voltak érdekeltek. Az U15-ös Eb-győztes, U17-es Eb-bronzérmes Balázs 3–2-re kikapott a német Leonie Steigerttől, ezzel búcsúzott. Az U17-es vb-harmadik Kapuvári előbb tusolta a mongol Bajaszgalan Mongolhut, majd technikai tussal alulmaradt az amerikai Karlee Brooksszal szemben, így nem jutott el végül a bronzcsatáig, és az ő versenye is véget ért.

Eközben a szabadfogásúak is megkezdték szereplésüket: Mizsei Ádám (80 kg) vereséget szenvedett a moldovai Alexandru Borstól a selejtezőben, míg Fábián Bálint (110 kg) nem bírt a japán Fudzsita Hoszejjel a nyolcaddöntőben (később szerzett ponttal kapott ki). A két magyar fiú közül szombaton Mizsei folytathatja a vigaszágon.

(Kiemelt képen: Balázs Éda (pirosban) Forrás: UWW/MBSZ)