UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-05 21:01

Bravúros fordítással győztek a magyar lányok az egyiptomiak ellen az U19-es vb-n

Kétjátszmás hátrányból felállva végül öt szettben nyert a Kőnig Gábor vezette U19-es leány röplabda-válogatott az egyiptomiak ellen Szegeden, a magyar-horvát közös rendezésű korosztályos világbajnokság negyedik játéknapján.

A chileiek és a kameruniak legyőzése, illetve a kínaiaktól elszenvedett vereség után a magyar csapat Egyiptom válogatottjával mérkőzött meg az U19-es leány röplabda-világbajnokság negyedik fordulójában a szegedi Pick Arénában.

Az MTI beszámolója szerint Kőnig Gábor szövetségi edző együttese és az összecsapás előtt hozzá hasonlóan 2/1-es győzelmi mutatóval álló afrikai ellenfél az első szettben nagy csatát vívott egymással, amiben bár a magyarok 14:11-re vezettek, az egyiptomiak 10:2-es szériával fordítottak és ütőik vezérletével előnybe kerültek. A folytatásban is a rivális akarata érvényesült, és ugyan a hazaiak – szerkezeti váltás után – a játékrész derekára eltűntették ötpontos hátrányukat, a felvonás második felében elkövetett rengeteg ki nem kényszerített hibájuk miatt ezt a szettet is elvesztették.

Kőnig a harmadik játszmára több helyen is változtatott csapatán, aminek köszönhetően a magyarok végig tartották magukat. A szett fordulópontja úgy tűnt, 17:17-nél jött el, amikor az ütő Radnai Lili sikeres támadás után a térdét fogva, fájdalmas arccal a földön maradt, és – bár később saját lábán hagyta el a csarnokot – nem tudta folytatni a mérkőzést. Az egyiptomiak 21:18-ra elhúztak, de a magyarok két, bravúrosan megnyert ponttal új erőre kaptak és szépítettek.

A negyedik etapban az afrikai válogatott újra nagy csatára kényszerítette a csereként beállt Tarr Hajnalka vezette házigazdákat, akiket a pontról pontra lelkesebb és hangosabb közönség belehajszolt az egyenlítésbe. A döntő játszma is szoros küzdelmet hozott, de

az extázisban játszó magyarok az ellenfél rontásainak is köszönhetően a 146 perces küzdelem után egymás nyakába borulva ünnepelhették a győzelmet és a nyolcaddöntőbe jutást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa az egyiptomiak csapatkapitánya, Malak el-Behiri volt 30 ponttal, a magyaroktól Jámbor Cecília 15 pontig jutott.

A mieink a csoportkör vasárnapi zárásán az argentinok ellen a hatos második helyéért, és ezzel a kedvezőbb nyolcaddöntős ellenfélért lépnek pályára.

A vb magyarországi helyszíne – ahol a C-csoport meccseit is játsszák – a szegedi Pick Aréna, míg a horvátországi csoportoknak és az éremcsatáknak Eszék ad otthont. A négy hatcsapatos csoportból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe, de a vb-t minden csapat végigjátssza, azaz alsóházi helyosztókat is rendeznek.

U19-ES LEÁNY-VILÁGBAJNOKSÁG, SZEGED ÉS ESZÉK (HORVÁTORSZÁG)
Csoportkör, negyedik forduló:
Magyarország–Egyiptom 3:2 (-20, -18, 23, 22, 13)
A további magyar program:
augusztus 6., vasárnap 18:00: Magyarország–Argentína

(Kiemelt kép forrása: Jani Martin/MRSZ)