UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2023-08-13 15:06

Döntöttek, nem indulhat Erdős Rita a junior-vb-n

A Magyar Öttusa Szövetség elnöksége jóváhagyta a junior-vb-csapat összeállítását, amibe nem került be a kétszeres korosztályos Európa-bajnok, vb-ezüstérmes Erdős Rita.

Június második felében a honlapunk is beszámolt róla, hogy nem került be a szeptemberben rendezendő litvániai junior-vb-keretbe korosztályának legjobb női öttusázója, Erdős Rita, aki az év első felében sérülés miatt nem tudott elindulni a válogatókon, így nem tudta teljesíteni a hazai szövetség által előírt feltételeket.

Az ügy nagy port kavart, főleg, hogy nem sokkal korábban a junior Eb-t (amelyen annak köszönhetően szerepelhetett, hogy Dobronyi Dorina átadta neki az indulási jogot) megnyerte.

A MÖSZ szakmai bizottságának a négyek (Dulai Kinga, Tóth Dorka Sára, Gyugyi Laura, Dobronyi Dorina) nevét terjesztette fel az elnökségnek, amely azonban, szakítva a hagyományokkal, nem bólintott rá, hanem visszaküldte újragondolásra. Felmerült az a lehetőség, hogy rendeznek egy pótválogatót az öt lánynak, s a leggyengébb eredményt elérő marad itthon. A huzavona egy egész hónapon át tartott, mígnem pénteken délutánra egy szavazás pontot tett az ügy végére: a szakbizottság tagjai 6 igen, 4 nem és 1 tartózkodás mellett megerősítették az eredeti javaslatukat, amit most már az elnökség is jóváhagyott – írja a sportal.blikk.hu.

Nyilván nem tudok objektív lenni, meg az is igaz, hogy itt már nem lehetett mindenki szempontjából igazságos döntést hozni, de szerintem azért csak figyelembe kellett volna venni, hogy az országos bajnokságot is én nyertem, meg nemzetközi szinten ötünk közül csak nekem van komoly eredményem. Rossz érzés, hogy talán világbajnokként köszönhettem el volna a junioroktól

 – nyilatkozta Erdős, aki júliusban ünnepelte a 21. születésnapját, így az utolsó lehetősége lett volna, hogy junior-világbajnok legyen.

A litvániai junior-világbajnokságon induló magyar csapat:

NŐI EGYÉNI: Dulai Kinga, Tóth Dorka Sára, Gyugyi Laura, Dobronyi Dorina.
NŐI VÁLTÓ: Basa Lili, Tóth Dorka Sára.
FÉRFI EGYÉNI: Gáll András, Tárkányi Zsombor, Csák Milán, Holéczy-Fehér Bogdán.
FÉRFI VÁLTÓ: Simon Tamás, Tárkányi Zsombor.
MIX VÁLTÓ: Dulai Kinga, Gáll András.

(Kiemelt képünk forrása: TMPF)