UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-08-14 20:26

Elérték a kitűzött célt a magyar fiatalok az U17-es Eb-n

A Magyar Tollaslabda Szövetség főtitkára, Joó Melinda értékelt a honlapunknak a litvániai U17-es Eb után.

Szombaton ért véget a litvániai U17-es tollaslabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar korosztályos válogatott is elindult, nyolc fiatallal a soraiban.

A játékosok előbb a csapatversenyben bizonyíthattak: végül a négyesük második helyén végeztek a franciák mögött, éppen lemaradva a negyeddöntőbe jutásról. Egyéniben és párosban a legjobb eredménynek a nyolcaddöntős szereplés bizonyult, egyéniben Mesterházy Milán és Dorozsmai Hédi jutott el idáig, a párosok között pedig az utóbbi Karalyos Etelkával verekedte be magát a legjobb 32 közé.

„Mindenki úgy fogalmazott, hogy a remek francia csapat ellen már csak örömjáték várható az utolsó csoportmeccsen, nincsen komoly esélyünk, hogy legyőzzük őket és továbbjussunk; az tény, hogy nagyon erős válogatottal kerültünk szembe, ennek ellenére nem adták fel a játékosaink, és bár végül 5:0-ra kaptunk ki, szoros meccseket figyelhettünk, sokkal kiélezettebben is alakulhatott volna a párharc – kezdi az MTLSZ főtitkára, Joó Melinda. – A csarnokban egyébként nyolcvannyolc százalékos volt a páratartalom, ami miatt végül az edzőkön és a sportolókon kívül mást nem is engedtek be meccsekre. Ez azért a hangulatra rányomta a bélyegét. Az esemény második felében, egyéniben és párosban is teljesítették az elvárásokat a válogatott tagjai.

Persze, jó lett volna, ha összejön egy negyeddöntő, ám nagyon erős ellenfelektől kaptak ki a fiatalok: Hédit például a végső győztes, Milánt pedig a bronzérmes állította meg.

Összességében büszkék vagyunk a játékosainkra, rengeteg tapasztalatot szereztek, jól teljesítettek, remekül érezték magukat; külön öröm, hogy kiváló, összetartó egységet alkotnak. Ezzel a versennyel a nyári program befejeződött az utánpótlásnak, ősztől viszont folytatódnak a nemzetközi versenyek!”

(Kiemelt képünk forrása: MTLSZ)