UtánpótlásSport
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2023-08-19 19:16

A magyar csapat számára tanulságos volt az U16-os sakkolimpia

A Gaál Zsóka, Palczert Mátyás, Kolimár Kristóf, Giang Tran Nam összetételű csapat a tizenharmadik helyen végzett az Eindhovenben rendezett U16-os sakkolimpián.

Az ötödik helyen rangsorolt magyar válogatott a tizenharmadik pozícióban fejezte be a hollandiai Eindhovenben rendezett U16-os sakkolimpiát, melyen hatvanhárom egység mérette meg magát. A Gaál Zsóka, Palczert Mátyás, Kolimár Kristóf, Giang Tran Nam összetételű csapat a kilenc fordulós viadalon öt körön át veretlen maradt, végül négy győzelemmel, három döntetlennel és két vereséggel zárt.

A csapatban a második táblás Palczert Mátyás volt a legeredményesebb játékos a megszerezett 6,5 pontjával, és tábladíjat érdemelt ki.

Gaál Zsóka szerint tanulságos volt az U16-os sakkolimpa Forrás: Gaál Zsóka/Facebook

Az első táblán játszó ígéretünk, Gaál Zsóka így összegezte a korosztályos sakkolimpiát a közösségi oldalán:

„Köszönöm a lehetőséget, hogy első táblán képviselhettem Magyarországot, melyen a fiúk között ötven százalékot teljesítettem. Harcos, megalkuvás nélküli, kijátszott partikban küzdöttem. Úgy gondolom, hogy

tanulságos volt mindannyiunk számára.

Sok tapasztalatot szereztünk. Köszönjük Galyas Miklós csapatkapitánynak a segítséget és a Magyar Sakkszövetségnek a lehetőséget!”

A győztes Kína lett megelőzve a törököket és a görögöket.

(Kiemelt képünkön balról: Kolimár Kristóf, Giang Tram Nam, Galyas Miklós, Gaál Zsóka, Palczert Mátyás Forrás: Magyar Sakkszövetség)