UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2023-08-26 17:08

A Márton ikrek aranyat és bronzot szereztek a junior Eb-n

Arany-, és bronzérmet szerzett Márton Viviana és Márton Luana a tallinni junior Európa-bajnokság zárónapján.

Márton Viviana aranyérmes lett, ikertestvére, Márton Luana pedig bronzot szerzett Tallinnban, a tekvondósok junior Európa-bajnokságának zárónapján.

A 17 és fél éves nővérek közül Viviana a 63 kilogrammosok között olasz, lengyel és török riválist búcsúztatva jutott be a döntőbe, ahol három menetben kerekedett felül a horvát Mestrovicon – számolt be az észtországi Eb szombati napjáról a hazai sportági szövetség.

Luana is közel járt a fináléhoz, miután az 59 kg-osok között azeri és török ellenfelet ütött el a továbbjutástól, de a döntőért vívott meccsen spanyol ellenfele szoros csatában 2-1-re jobbnak bizonyult nála, így a felnőtt világbajnok ezúttal harmadikként zárt.

A befejező nap harmadik magyar résztvevője, Ferenczi Sámuel (78 kg) kilencedikként végzett, miután a nyolcaddöntőben cseh vetélytársa jött ki győztesen kettejük párharcából.

Két nappal a junior Eb-s fellépését követően a felnőttek olimpiai súlycsoportos Eb-jén is pástra állt a 16 éves Csáki Hanna, aki svéd ellenfelével szemben két menetben alulmaradt a 49 kilósok kategóriájában.

(Kiemelt képünkön: Márton Viviana Forrás: MTSZ)