UtánpótlásSport
2024. május 6.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2023-08-27 20:31

Ezüstérmet szerzett a Bridge-Szőllősi páros az U23-as Eb-n

Vasárnap délután véget ért a németországi U23-as evezős Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapat egy ezüstérmet szerzett.

A németországi Krefeldben gyűltek össze a legjobb európai U23-as evezősök, hogy részt vegyenek a korosztály kontinensviadalán, ami szombaton reggel kezdődött, és vasárnap délután fejeződött be. Ahogyan tegnap az oldalunk is beszámolt róla, két magyar egység jutott be szombaton a kategóriájának legjobbjai közé, vagyis az A-döntőbe: a Szőllősi Balázs, Bridge Henry könnyűsúlyú kétpárevezős duó a reményfutamból verekedte be magát a legjobb hat közé, míg a könnyűsúlyú egypárok között Fehérvári Eszter az előfutamban megszerzett második helyével kvalifikálta magát a top 6-ba.

A Szőllősi-Bridge páros a döntőben jól kezdett, a futam nagyobbik részében pedig a második helyért csatázott az éllovas németek mögött a svájci és a portugál csapattal, és végül remekül hajrázva meg is szerezte azt, így a magyar küldöttség egyetlen érmét szerezte meg.

Fehérvári Eszter az ötödik helyet szerezte meg az A-döntőben, míg a kategória normálsúlyú számában az idén ifjúsági Eb-ezüstöt szerző Pádár Luca ragadott lapátot az elődöntőben, végül a B-döntőbe jutott be, összesítésben 12. lett. Harsányi Viktória és Elek Boglárka a normálsúlyú kétpárevezősök, Boros Olivér, Király Miklós, Koncsik Dominik és Boros Bálint pedig a kormányos nélküli négyesek között fejezte be nyolcadikként az Eb-t. A Szklenka Bence, Ujhelyi Mihály duó is B-döntőben mutathatta meg a tudását, a fiatalok harmadikként végeztem a futamban, ami összesítésben a kilencedik pozíciót jelentette számukra.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

A magyar egységek eredményei a németországi U23-as evezős Európa-bajnokságon (augusztus 26-27.):

Férfi könnyűsúlyú kétpárevezős: Szőllősi Balázs, Bridge Henry (edző: Ficsor László) – 2. hely
Női könnyűsúlyú egypárevezős: Fehérvári Eszter (edző: Alföldi Zoltán) – 5. hely
Női normálsúlyú kétpárevezős: Harsányi Viktória, Elek Boglárka (edző: Lőrincz Attila) – 8. hely
Férfi kormányos nélküli négyes: Boros Olivér, Király Miklós, Koncsik Dominik, Boros Bálint (edző: Pergel László) – 8. hely
Férfi normálsúlyú kétpárevezős: Szklenka Bence, Ujhelyi Mihály (edző: Molnár Zoltán) – 9. hely
Női normálsúlyú egypárevezős: Pádár Luca (edző: Molnár Dezső) – 12. hely

(Kiemelt képünkön: Szőllősi Balázs (balról az első), mellette Bridge Henry az éremátadón Forrás: MESZ)