UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2023-08-27 19:12

Tari Bence és Veress Ákos bronzérmes az U18-as Európa-bajnokságon

A dánok ellen, nagy csatában elvesztett elődöntő után a Tari Bence, Veress Ákos páros a bronzéremért – bravúros teljesítménnyel – legyőzte a hollandok kettősét a madridi U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon, s ezzel a sportág történetének első magyar érmét nyerte az utánpótlás Eb-ken.

Miután Tari Bence és Veress Ákos a csoportkörből – két győzelemmel és egy vereséggel – az első helyen jutott tovább, a nyolcad-, illetve a negyeddöntőben is 2:0-ás győzelmet aratott: előbb észt, majd finn kettőst felülmúlva, így jöhetett a záró napon az elődöntő.

A Soós Izsák szövetségi edző által felkészített magyar fiúk a döntőbe kerülésért a Villads Napier, Andreas Brinck dán egységgel találkoztak, és szoros meccs végén két szettben alulmaradtak (22:24, 22:24). A bronzcsatában viszont javítottak a mieink: két játszmában (25:23, 21:14) nyertek a Bram van der Wel, Tom Sonneville holland páros ellen.

Ezzel pedig Tari Bence és Veress Ákos sporttörténelmi tettet hajtott végre a strandröplabdaszakágban, ugyanis első magyar párosként szerzett érmet korosztályos világversenyen.

A lányok között Szabó Anna és Breuer Mirtill a nyolcaddöntős veresége után a helyosztón is vereséget szenvedett, így a 13. helyen végzett a kontinensviadalon.

(Kiemelt kép forrása: Beach Volleyball Hungary)