UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-08-28 18:55

Gergely Márk 12. lett a franciaországi Euro Mini Champs-versenyen

A magyar játékosok közül a 12. helyen záró Gergely Márk teljesített a legjobban a schiltigheimi Euro Mini Champs elnevezésű, U13-as korosztálynak kiírt, rangos nemzetközi asztalitenisz-versenyen.

Az évente megrendezésre kerülő Euro Mini Champs-verseny lebonyolítása egyedinek mondható, hiszen négy csoportkört kell sikerrel venni a 32 fős főtáblára jutáshoz, és ott aztán minden egyes helyezésért lejátsszák a mérkőzéseket. A franciaországi Schiltigheimben a Nelson Mandeláról elnevezett sportközpontban lebonyolított, háromnapos utánpótlásversenyen 31 ország 400 sportolója vett részt. A fiúk és a lányok is két korcsoportban (U13 és U11) küzdöttek meg egymással – írja a hazai szövetség (MOATSZ).

A 2010-es születésű fiúk között Szabó Lénárd és Gergely Márk is japán játékostól kapott ki a nyolcaddöntőben, előbbi a végső győztes Kobajasi Ukiótól, utóbbi pedig a másik döntős Ono Szomától. Gergely végül a 12., Szabó pedig a 16. lett. Vámosi Benjamin a negyedik csoportkörig jutott.

A 2012-es születésűek mezőnyében Simon Zsigmond a második, Bodon Attila a harmadik csoportkörben fejezte be szereplését.

Mindkét magyar lány, Szögi Szonja (2010) és Fegyver Zsófia (2012) főtáblára jutott, és egyaránt 16.-ként végeztek.

(Kiemelt képen: Gergely Márk Forrás: WTT)