UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-08-28 18:14

ORV-győzelemmel hangolt az őszi szezonra az U18-as válogatott

Augusztus második felében találkozott újra az U18-as jégkorong-válogatott, amely a múlt hetet a hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenyével zárta, aranyéremmel.

Április végén emlékezetes szereplést mutatott be a magyar U18-as fiú jégkorong-válogatott, amely a korosztályos divízió I/A-csoportos világbajnokság (ami a második vonalnak számít) történetében először harcolta ki a bennmaradást. A fiatalok az utolsó napon még a bronzéremről is ábrándozhattak, végül azonban a dánok elleni vereséggel a negyedik helyet szerezték meg.

A Svasznek Bence szövetségi edző vezette együttes augusztus 21-én újra találkozott, hogy megkezdje az őszi felkészülést, az edzőtábori hét végén pedig Olimpiai Reménységek Versenyén vettek részt az ifjú hokisok. A győri rendezésű tornán a hazai fiatalok esélyesként léptek pályára, papíron a legnagyobb kihívást a szintén I/A-s ukránok jelentették.

A válogatott a lengyelek ellen biztosra ment, minden harmadban betalált egyszer, gólt pedig nem kapott. A folytatás magyar szempontból pontdúsabb meccseket tartogatott: az ukránok ellen a harmadik játékrészben sikerült bebiztosítani a győzelmet, a románok elleni kiütéssel pedig biztossá vált, hogy a házigazdák ünnepelhetnek aranyérmet.

A korosztályos bajnokságok lassan kezdődnek, a játékosokra viszont a válogatottban is számos teendő vár; a legfontosabb a jövő tavasszal esedékes divízió I/A-csoportos világbajnokság lesz, amelynek a helyszínéről októberben dönt majd a nemzetközi szövetség.
A magyar csapat meccsei a győri Olimpiai Reménységek Versenyén:

Magyarország–Lengyelország 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Magyarország–Ukrajna 6:3 (3:2, 0:0, 3:1)
Magyarország–Románia 9:3 (2:0, 3:3, 4:0)

(Kiemelt képünk forrása: MJSZ)