UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-08-31 10:20

Tatai edzőtáborban készülnek a legjobb fiatalok

A kadét és junior párbajtőrözők, illetve a leány kardozók is tatai edzőtáborban készülnek a következő évadra.

Nagyjából nyolcvan korosztályos vívó tölti meg a napokban a pástot Tatán, ahol  kadét és junior párbajtőrözők, illetve a leány kardozók készülnek a következő évadra – számol be a hazai szövetség honlapja, melynek a junior párbajtőröző lányok edzője, Partali Csaba a következőt mondta az összetartásról:

„A szerdai, záró háziversenyünkön hatvanegyen vettek részt, ami nagyon magas létszám. Együtt vívtak a fiúk a lányokkal, az együttes találat a nőknek jelentett tust. Öt lány is bekerült a tizenhat közé, nagyon jó hangulatban zajlott az esemény, miként a háromnapos edzőtábor. Eitner Kinga kollégámmal, a junior fiúk válogatott edzőjével mindig azt kérjük, hogy fizikálisan teljesen felkészülten érkezzenek ide a fiatalok. Ez a három nap ugyanis a vívásról, az ismerkedésről szól. A korosztályok évről évre kicserélődnek, és ez remek alkalom arra, hogy az új csapatok megismerkedjenek egymással a páston, és azon kívül egyaránt. Ebben a szezonban junior leány párbajtőrben előrelépésben bízom, a fiúk pedig hagyományosan szállítják a sikereket, remélem, a szakágunk eredményes szezon előtt áll.”

A kardozó lányok főleg erőnléti edzést végeznek Forrás: Magyar Vívószövetség

A junior kardozó lányok keretedzője, Gulácsi Ferenc úgy fogalmazott a fegyvernem edzőtáboráról, hogy:

„Bízom nagyon az új generációban, akkor is, ha az teljesen nyilvánvaló, hogy az elmúlt évek eredménysorát nagyon nehéz lesz folytatni. De hogy megpróbáljuk, az nem is lehet kérdéses. Kovács Laura kadét válogatott edzővel tíz-tíz lányt hívtunk meg korosztályonként. Nálunk a héten nem a víváson, az asszózáson van a hangsúly, hanem a fizikai, illetve szakmai alapozáson. Erősítés, futás, lábmunka, konvencionális gyakorlatok, ezek szerepelnek a programban. Aztán majd lassan elkezdjük az asszózást is.”

(Kiemelt kép forrás: Magyar Vívószövetség)