UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-01 13:01

A korábbinál is „fiatalosabban” kezdi a NEKA az NB I-et

Továbbra is az NB I-ben bizonyíthat a NEKA férfi és női felnőttcsapata, amely az elmúlt évadhoz képest is alacsonyabb átlagéletkorral várja a hét végi kezdést.

A 2022/2023-as évad meglepetéscsapatának is nevezhető a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi NB I-es gárdája, amely Sótonyi László irányításával – javarészt utánpótláskorú játékosokra támaszkodva – a nyolcadik helyet szerezte meg, a Telekom Veszprém és a Mol Tatabánya ellen is is bravúros pontot szerezve. Az együttes akkor 20,4 éves átlagéletkorral szerepelt, amiből az új idényre még egy tizedet lefaragtak a balatonboglári akadémián. A teljes keret ITT érhető el, amelyben a 2004-es születésű és annál fiatalabb kézilabdázók számítanak utánpótláskorúnak.

Mivel a Siófok a nyár elején nem kapott licencet, így jobbik kiesőként a NEKA is bennmaradt a női NB I-ben; az immár Bakó Botond vezetőedző által irányított csapat

átlagéletkora mindössze 18,6 év, így – minden bizonnyal – a női élvonal eddigi legfiatalabb kerete kezdi meg szombat este a szereplést.

(Kiemelt képünkön: Berei Krisztina a NEKA U19-es csapatában szerepelt az elmúlt évadban, szeptembertől viszont már a felnőtt NB I-ben bizonyíthat Forrás: NEKA)