UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-09-01 09:09

Duplantisszal reggelizett és csúcsot futott a váltóval Kocsis Luca a vb-n

A női 4x100-as váltóval országos csúcsot futó 19 éves Kocsis Luca motiváló pillanatokkal gazdagodott a budapesti világbajnokságon.

Augusztus elején töltötte be a 19. életévét, majd a hónap végén

a női 4x100 méteres váltó tagjaként 43.38 másodperces országos csúcsot futott a budapesti atlétikai világbajnokságon.

Kocsis Luca ráadásul befutóként vitte a stafétabotot a célig a mellette Kerekes Gréta, Csóti Jusztina, Takács Boglárka alkotta kvartettben.

A Szolnoki MÁV SE-ben Varga Ádám által edzett, 100 méteren U20-as magyar rekorder és U20-as Eb-bronzérmes ígéret feledhetetlen pillanatokat élt át a vb-n.

„Reménykedtem, hogy országos csúcsot fogunk futni, hiszen leírhatatlan, hogy mennyit tud hozzáadni a hazai közönség a teljesítményhez. Tavaly a müncheni Európa-bajnokságon láttam, hogy mit jelent otthon szerepelni, mert a németek elképesztő buzdítást kaptak, de nem gondoltam volna, hogy ez nálunk még hihetetlenebb lesz. Nagyon hálásak vagyunk a szurkolóknak, akikből végig tudtunk építkezni. A döntőbe jutáshoz nagy futás kellett volna, viszont az elsődleges célunk az volt, hogy élvezzük az egészet. Ez sikerült. Ráadásul a csúcs is összejött. A vb arról is visszaigazolást adott, hogy az atlétikában, főleg a váltóban nagyon fontos a csapatmunka, a felszabadult közeg, és a nehézségek közös megoldása.”

Kocsis Luca, Kerekes Gréta, Takács Boglárka és Csóti Jusztina Forrás: MASZ

Luca a világbajnokságon nemcsak értékes tapasztalatokat, hanem életre szóló élményeket is szerzett.

„Nagyon motiváló volt látni a melegítőpályán a világ legjobbjait, figyelni, hogy miként hangolódnak, készülnek a versenyükre. Emlékezetes pillanat, amikor

csak reggeliztem, és a mellettünk lévő asztalhoz leült Duplantis. Ez a vb-n olyan természetesnek tűnt, de azért ez nem minden nap fordul elő.

Vagy csak pihentünk a társalgóban, és hirtelen leült mellénk Jakob Ingebrigtsen, mi pedig csak pislogtunk, hogy: ez komoly? Ezek a momentumok is nagyon nagy motivációt jelentenek a folytatáshoz. Úgy érzem, hamarosan készen állok arra, hogy egyéniben is ott lehessek egy felnőtt-világeseményen. Azért dolgozom tovább, hogy még több olyan percet éljek át, mint a budapesti világbajnokságon.”

(Kiemelt képünkön: Kocsis Luca Forrás: MASZ)