UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-09-02 21:58

Gergely Márk ezüstérmes az U13-asok között a horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon

A szombathelyi Gergely Márk a döntőig menetelt az U13-asok versenyében Varasdon, majd a fináléban nem bírt dél-koreai ellenfelével, így másodikként zárt a horvát nemzetközi utánpótlás asztalitenisz-bajnokságon. Szabó Lénárd szintén remekelt, bronzérmes lett az újoncok között.

Kiválóan szerepeltek a magyar asztaliteniszezők az U13-as korosztályban, a Varasdon zajló horvát nemzetközi utánpótlás-bajnokságon. Gergely Márk magabiztosan, három sima győzelemmel abszolválta selejtezőcsoportját, majd a főtáblán olasz (3:0), német (3:0) és dél-koreai (3:1) ellenfelet felülmúlva jutott el a döntőig, amelyben újabb dél-koreai rivális, Jongmin Ma várt rá. A szombathelyi reménység nem bírt az ázsiaival, 3:0-ás vereséget szenvedett a fináléban, így ezüstérmesként zárt.

Ugyanakkor nem ő volt az egyetlen magyar fiatal az újoncok dobogóján, mivel Szabó Lénárd hasonlóképpen kitett magáért. A soltvadkertiek ígérete három selejtezős siker után román (3:1) és német (3:2) játékost legyőzve jutott be a legjobb négy közé. A döntőbe kerülésért aztán alulmaradt a végső győztessel, a dél-koreai Jongmin Mával szemben, s ezzel a harmadik helyen végzett.

(Kiemelt képen: Gergely Márk Forrás: WTT)