UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-09-02 17:06

Rangos tornával készül a vb-re az U20-as női válogatott

Az U20-as női vízilabda-válogatott budapesti nemzetközi tornával készül a portugáliai világbajnokságra.

Jövőhét végétől a portugáliai Coimbrában szerepel világbajnokságon az U20-as női vízilabda-válogatott. Benczur Márton együttese a világesemény főpróbáját a napokban tartja a margitszigeti Héraklész-kupán.

A magyarok eddig Új-Zéland fiataljait 19–5-re, az olaszokat 17–11-re győzték le, az amerikaiktól viszont 12–7-re kikaptak. Hátra van még a görögök és az izraeliek elleni találkozó.

Benczur Márton szövetségi edző így értékelt az amerikaiakkal szembeni vereség után a hazai szövetségi portálnak:

„A mérkőzés elérte célját, láthattuk, hogy játszanak az amerikaiak, mit csinálnak jól – azt speciel engedtük is nekik szinte végig...

Egyébként sokakkal ellentétben én azt mondom, ha a csapat ennyi helyzetet tud kialakítani, akkor nincs akkora baj, még ha sokat ki is hagytunk. Egy héttel a világbajnokság előtt nem akkora gond, ha a csapat nincs teljesen élesre töltve – láttunk már példát arra többször, hogy mi lett azokkal, akik túl jók voltak a világverseny előtt.

Azt nem mondom, hogy mi biztosan sokkal jobbak leszünk, de hiszek abban, hogy a vébén jobban fog menni. Öt-hat nagyon jó csapat lesz ott, hitem szerint közéjük tartozunk, ezek egyenlő eséllyel pályáznak az érmekre. Szóval összességében ma sem tudok rosszat mondani a lányokra, hiszen csak az képes tizenöt ziccert kihagyni, aki ki is alakítja őket.”

A magyar lányok majd a világbajnokság B jelű, kiemelt csoportjában az amerikaiakkal, az olaszokkal és az izraeliekkel mérkőznek meg első körben.

(Kiemelt kép forrása: waterpolo.hu)