UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2023-09-04 11:32

Akrobatikus torna: nyolc magyar érem a Budapest Acro Cupon

Nyolc érmet, közte két aranyat szereztek a fiatal magyar akrobatikus tornászok a hatodik alkalommal megrendezett Budapest Acro Cup-versenyen, amelynek ezúttal is a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont.

A háromnapos viadalon tizenkét nemzet csaknem 300 akrobatikus tornásza mutatta be gyakorlatait a Budapest Acro Cupon (BIAC). A verseny első két napján, pénteken és szombaton a selejtezőket tartották, vasárnap pedig a finálékat rendezték. A 11-16 éves korcsoport vegyes párosainak mezőnyében a Testnevelési Egyetem Sportegyesületének színeiben a Márton Eszter, Müller-Romnalin Khaohom kettős dinamikus gyakorlatára 24.500 pontot kapott, így ezüstérmet szerzett – írja beszámolójában a hazai szövetség (MATSZ).

A 12-18 éves vegyes párosoknál a Balance ATC duója, Vass-Kovács Kamilla és Balogh Máté 26.400 egységgel aranyérmet nyert kombinált kategóriában; dobogós lett még a Grassalkovich SE harmadikként végző párosa, Misnyovszki Mirtill és Kőhler Csaba (25.420 pont). Ugyanebben a korosztályban leány csoport kategóriában a Balance Benyó Gerda, Király Jázmin, Rady Emma összeállítású triója (25.840) harmadik lett.

A 13-19 évesek leány csoportjai között kombinált gyakorlattal a BASE Cziráki Panna Katalin, Kecskés Janka, Monori Janka (25.400) alkotta hármasa ezüstéremnek örülhetett. Az ifiknél leány csoport kategóriában kizárólag magyar fiatalok állhattak dobogóra: a Kotulyak Alícia, Kotulyak Otília, Knoll Luca (Balance) alkotta hármas 25.500 ponttal győzött, míg a Grassalkovich triója (Földváry Írisz, Gera Viktóra, Mezei Luca) 25.100-zal ezüstöt, a szintén Grassalkovich színeiben versenyző Ábrahám Zsófia, Nanyista Petra, Nyerges Lilla egység 24.950 ponttal pedig bronzérmet zsebelt be.

„A visszajelzések alapján kijelenthetjük, hogy ismételten jó versenyt zártunk. Nagyon boldog vagyok, hogy a nemzetközi versenynaptár egyfajta sarokköveként tekintenek a BIAC-ra. Idén is egy tucatnyi nemzet sportolói jöttek el, még Ausztráliából és Amerikából is. Ami az eredményeket illeti: nem emelnék ki külön senkit, most a várnai Európa-bajnokságra fókuszálunk, amire ez a viadal remek alapot biztosított" – értékelt Vincze Gábor szakági vezető.

(Kiemelt kép forrása: Budapest Acro Cup 2023/MATSZ)