UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Vízilabda U20-as női vízilabda-világbajnokság

2023-09-07 17:09

Pénteken rajtol az U20-as női vb Portugáliában

Az U20-as női válogatott világbajnoksága zárja a korosztályos vízilabdázók idei nagy nemzetközi megméretéseinek sorát.

Péntektől a portugáliai Coimbrában szerepel világbajnokságon az U20-as női vízilabda-válogatott. Benczur Márton együttese a világesemény főpróbáját a múlt hét végén tartotta a margitszigeti Héraklész-kupán, melyen a harmadik helyen zárt. Egy héttel a vb előtt nem a végeredmény volt a legfontosabb a csapat számára, hanem az, hogy a lányok találkozhattak azokkal a riválisokkal, amelyekkel a világbajnokság B jelű, kiemelt csoportjában is fognak: az amerikaiakkal, az olaszokkal és az izraeliekkel.

Benczur Márton szövetségi edző összeségében elégedett volt a lányok teljesítményével, és

bizakodó az év fő megméretése előtt.

„A világbajnokságon a csoportban is minden meccsünkön a győzelemért ugrunk vízbe. Nem mindegy, hogy hányadik helyen jutunk tovább, mert a négy közé kerülésért topcsapattal játszani veszélyes. Látva az erőviszonyokat, a magyar válogatott bárkit meg tud verni, de nagyon kiegyenlített a mezőny. Az első hat hely között nüanszok fognak dönteni. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy helyezéstől függetlenül a fő cél továbbra is az, hogy a lányok a felnőttválogatottban legyenek minél hamarabb meghatározó játékosok.”

Benczur Márton bizakodó a vb előtt Forrás: waterpolo.hu

A korosztálynál főként fiatalabbakból álló magyar válogatott a kulcsjátékosok jó egyéni teljesítménye mellett a csapategységben is bízhat a vb-n.

„A csapatunk fiatal, a korosztályban szerepeltethető legidősebb, 2003-ban született pólósból nálunk csak három van. Ám a fiatalabbak is nagyon jó képességű vízilabdázók.

Természetesen a világbajnokságra a legfényesebb éremért utazunk, de azt a célt is megfogalmaztuk a lányokkal, hogy függetlenül az eredménytől, jó érzésekkel emlékezzünk vissza erre a vébére.

A lányok az első csoportmeccsüket az olaszokkal játsszák péntek este 19 óra 30 perctől.

(Kiemelt képünkön: a 17 éves Hajdú Kata a csapat egyik felnőttválogatott erőssége Forrás: waterpolo.hu)