UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-10 12:27

A csapatmunka hozta meg a NEKA első győzelmét a női NB I-ben

Az alig több mint 18 év átlagéletkorú kerettel szereplő NEKA négy góllal legyőzte a Kozármislenyt a női NB I 2. fordulójában.

Ahogyan korábban a honlapunk beszámolt róla, minden idők egyik, ha nem a legfiatalabb NB I-es keretével vágott neki a Nemzeti Kézilabda Akadémia női felnőttcsapata a 2023/2024-es évadnak. A 18,6 év átlagéletkorú NEKA az első fordulóban kikapott az újonc Vasastól idegenben, a 2. körben viszont a javarészt utánpótláskorú játékosokkal felálló balatonbogláriak megszerezték az idénybeli első győzelmüket. 

A NEKA a Vasashoz hasonlóan frissen feljutó Kozármislenyt verte szombat este, hazai pályán, 30–26-ra. Az utánpótláskorú kézilabdázók közül Molnár Dorottya (18) szerezte a legtöbb gólt, hetet, amivel egyben a mérkőzés legeredményesebbje is lett.

„A Vasas elleni mérkőzéshez képest sokkal jobb volt a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is. A találkozó közepén védekezésben volt egy holtpontunk, de ki tudtunk lábalni belőle, mindig akadt egy-egy olyan ember, aki döntő pillanatokban hozzátett valami pluszt. Ez szép csapatmunka volt, gratulálok az együttesünknek” nyilatkozta a találkozó után a NEKA vezetőedzője, Bakó Botond.

(Kiemelt képünk forrása: NEKA)