UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-09-12 15:38

Az ifjúsági és a junior fiúversenyzők is bizonyítottak Romániában

Nyolc korosztályos magyar ökölvívó mérette meg magát a romániai Moldavian Belt nemzetközi viadalon, közülük heten éremmel tértek haza.

Eredményesen zárult a „nyári szünet” utáni első útja az ifjúsági (2005-2006) és a junior (2007-2008) fiú ökölvívó-válogatottnak: a két korosztályt egyaránt négy fiatal képviselte a romániai Moldavian Belt nemzetközi utánpótlás-viadalon. A csapatot Ács József, az idősebbek szövetségi edzője vezette, a srácok pedig maximális erőbedobással vágtak neki az eseménynek.

Ez pedig az eredményekben is megmutatkozott: az ifjúságiak között az összes magyar induló aranyérmet szerzett, Nileborg Krisztiánt (75 kg), Zsigó Csabát (51 kg), Kozák Kevint (54 kg) és Oláh Leventét (64 kg) sem tudták megállítani, míg a Törteli Ferenc vezetésével a novemberi vb-re készülő juniorok között Váradi Sándor (75 kg) állt fel a dobogó tetejére. Körömi Ábel (48 kg) és Gombai Dominik (50 kg) harmadik lett, Horváth András (54 kg) pedig a negyeddöntőben esett ki.

„Tavaly csak az ifiknek rendezték meg a viadalt, ám idén a junior-vb-re való tekintettel a fiatalabbaknak is kiírták az eseményt, ami remek felkészülési állomás volt nekik – kezdi Ács József. –

Megnéztük, milyen állapotban kezdik meg a srácok az őszi szezont.

A két korosztálynak összevont országos bajnoksága lesz szeptember végén, az a következő fontos állomás, ami után még van tervben verseny az ifiknek is, de ez biztossá csak később válik majd. Többen közülük másodévesek, így indulhatnak majd a decemberi felnőtt ob-n, amivel terveznek is; kíváncsi leszek, hogy sikerül a debütálás a nagyobbak között.

A tréner a fiatalok romániai teljesítményére is kitért.

„Volt olyan, akinél látszódott, hogy kisebb szünet után tért vissza, egyébként mindenki dicséretet érdemel, jól bokszoltak a fiúk. Váradi Sanyi erős spanyol ellenféllel szemben nyert a döntőben, míg az ifik között mindenki behúzta a súlycsoportját; külön kiemelném Kozák Kevint és Nileborg Krisztiánt is, akik maximális fókusszal és fegyelemmel bunyóztak.”

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)