UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-12 20:35

Magabiztosan nyert az U21-es válogatott a máltai Eb-selejtezőn

A Gera Zoltán irányította U21-es labdarúgó-válogatott háromgólos sikert aratott Máltán, az Európa-bajnoki selejtezősorozat második játéknapján.

Két meccs után hat ponttal áll csoportjában a Gera Zoltán által vezetett U21-es válogatott, miután Máltán is győzött Eb-selejtezőn. A vezetést már nagyon korán, a 3. percben megszerezte az idegenben játszó magyar együttes: Kovács Mátyás beadására Kocsis Dominik érkezett, aki hibátlanul fejezte be az akciót.

Ezután a magyarok hatalmas mezőnyfölényben játszottak, a hazai csapat nem tudott komoly lehetőségeket kialakítani. Az első félidő végéhez közeledve megint a magyarok örülhettek, a 41. percben újra magyar gól és

újra Kocsis Dominik volt a gólszerző.

A félidőben így 2–0 volt az állás.

A második játékrészben már nem hajtott annyira a magyar csapat, de így is irányították a meccset. A máltai válogatott a 69. percben tudott először veszélyeztetni: Tuma próbálkozott szélről, majd lövését Hegyi Krisztián balszerencsés módon Veselji elé ütötte, azonban a második kísérlet már elakadt a magyar védőkben.

A 85. percben pedig Kovács Mátyás két gólpassza után gólt is szerzett; egy szép csel után a kapura fordult, majd bevágta a felsőbe, a máltai kapusnak esélye sem volt.

Az U21-es válogatott következő mérkőzése október 12-én lesz, Skócia ellen, idegenben.

U21-ES EB-SELEJTEZŐ
MÁLTA–MAGYARORSZÁG 0–3 (0–2)
Paola

MÁLTA:   Sacco – Ellul (Leonardi, 89.), Vassallo, Spiteri – Garzia, A. Borg (Sciberras, 68.), J. Micallef (Bondin, 89.), N. Micallef (Mohnani, 78.) – Vaselji (Carbone, 89.), Tuma, Zammit
Szövetségi edző: Ivan Woods
MAGYARORSZÁG: Hegyi – Balogh B., Iyinbor, Csinger – Kovács M., Kovács B., Baráth P. (Eördögh, 78.), Kerezsi (Komáromi, 78.) – Katona B. (Vitális, 64.), Lisztes K. (Németh A., 64.), Kocsis D. (Vancsa, 85.)
Szövetségi edző: Gera Zoltán
Gólszerző:    Kocsis D. (0–1)  a 3., Kocsis D. (0–2) a 41., Kovács M. (0–3) a 85. percben

(Kiemelt képünkön: Kocsis Dominik és Owen Spiteri Forrás: MLSZ)