UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-13 12:11

Négy góllal kaptak ki az U17-es lányok a svájciaktól

A magyar U17-es leány labdarúgó-válogatott 4–0-ra kapott ki a svájciaktól a Telkiben rendezett felkészülési meccsen.

Az őszi Európa-bajnoki selejtező minitornára készülve kedden Telkiben játszott edzőmeccset az U17-es leány labdarúgó-válogatott a svájciakkal.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a svájciak az 5. percben jobb oldali beadást követően máris bevették a magyar kaput, aztán a félidőig még két újjabb gólt szereztek.

A második félidőben Gajdóczi Tibor szövetségi edző kilenc helyen változtatott, de gólt nem szerzett a magyar válogatott, hanem újabbat kapott az 58. percben.

A svájciak 4–0-ra nyertek.

„Első mérkőzésünk volt a lányokkal – kezdte értékelését Gajdóczi az mlsz.hu-nak. – Rövid ideje dolgozunk együtt, ami azt jelenti, hogy négy-öt alkalommal találkoztunk eddig. Rengeteg új dolgot kértünk a lányoktól, amibe még hiba csúszik, de ezzel nincs is semmi baj, majd idővel ez változni fog. Ezzel együtt nagyon sok minden vissza is köszönt a mérkőzésen, amit látni szerettünk volna. A kezdetén járunk az útnak, azon leszünk, hogy kijavítsuk a jövőben ezeket a hibákat. A lányok jól teljesítettek, nagyon sok pozitív dolgot láttam a mérkőzésen. Arra egyébként számítottam, hogy a svájciak gyorsak lesznek és gyorsan fognak gondolkodni. Kellett egy kis idő mire fölvettük a fordulatszámot. Maximális dicséret illeti a lányokat, mert mint ahogy már említettem, nagyon sok mindent úgy csináltak, ahogy azt mi látni szerettük volna a mérkőzésen.”

U17-ES LEÁNY FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 0–4 (0–3)

Magyarország: Kispetik Alexandra (Kocsi Petra, 46.) – Bozsik Linett (Bánfi Gréta, 65.), Jákri Dóra, Nyul Petra, Gágyor Zille (Török Otília, 46.) – Müller Zsófia (Szalay Gyöngyvér, 46.), Szabó Melissza (Brekovszki Julianna, 57.) – Chugyik Bíborka (Horváth Petra, 46.), Túróczy Anna (Simon Luca, 46.), Peszeki Zimmer Annalia (Suták Dorka, 56.) – Gégény Petra (Bak Natália, 65.)

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)