UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda U20-as női vízilabda-világbajnokság

2023-09-14 22:51

Az olaszok legyőzésével vb-döntőben az U20-as lányok

Az U20-as női vízilabda-válogatott egy góllal legyőzte az olaszokat a korosztály portugáliai világbajnokságának elődöntőjében.

A magyar U20-as női vízilabda-válogatott csütörtök este az olaszokkal játszotta a korosztály coimbrai világbajnokságának elődöntőjét. A két csapat a csoportkör nyitó fordulójában is találkozott egymással, akkor az olaszok ötméteresek után győztek.

Ezúttal Benczur Márton együttese villámrajtot vett, és bő két perc alatt három gyönyörű gólt is berámolt az olasz kapuba. A 3–1-es első negyed után a remekül védő Neszmély Boglárkának is köszönhetően tovább növelték előnyüket a magyar lányok, és a félidőben 6–3-ra vezettek.

Az olaszok azonban nem mondtak le a fináléról, és a harmadik nyolc percben egy gólra visszazárkóztak (7–6). Ezután megint sikerült ellépniük a magyaroknak három góllal, de a taljánok innen is visszajöttek (10–9). A nagy izgalmakat hozó utolsó két percben viszont már nem esett gól, így

a magyar lányok 10–9-re nyertek, és bejutottak a világbajnoki döntőbe,

amelyben a hollandokat simán legyőző spanyolokkal találkoznak. Az olaszok ellen a legeredményesebb magyar játékos Hajdú Kata volt a négy góljával.

U20-AS NŐI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, COIMBRA
Elődöntő
Magyarország–Olaszország 10–9 ( 3–1, 3 –2, 3–3, 1–3)

Gólszerzőink: Hajdú 3, Szegedi 2, Aubéli, Irmes, Mácsai, Tiba, Varró

(Kiemelt képünkön: Hajdú Kata Forrás: waterpolo.hu)