UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2023-09-14 13:03

Fojt Sára maga mögött hagyná a vb-kudarcot

Többször is hibázott a németországi felnőtt-vb-n, így nem szerzett kvótát K2 500 méteren Pupp Noémivel a 19 éves Fojt Sára, aki ettől függetlenül bízik benne, hogy a folytatásban kiharcolhatja a 2024-es párizsi játékokon való részvételt.

A női K2 500 méter duisburgi előfutamában a rajtot rontotta el a magyar egység, a középfutamban pedig a 19 éves Fojt Sára a mai napig nem tudja, mi hibádzott, de a páros mindkét tagja letámasztott az elején, amivel elúszott az olimpiai kvóta a felnőtt-vb-n – legalábbis egyelőre.

„Valóban nem erre számítottunk, ennél sokkal több volt bennünk. Az előfutamban én hibáztam az elindulásnál, amitől szétesett az egész pályánk – mondta az NSO-nak a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia versenyzője, aki Pupp Noémival párban indult a németországi eseményen. – Teljesen más a duisburgi rajtgép, mint ami Magyarországon vagy a világ legtöbb helyén jellemző, nincs rajta LED-fény és sokkal kisebb, máshogy tartja meg a hajót. A többiek mondták, rosszul, lassan indít a bíró, erre készültem, ezzel szemben a mi futamunkat nagyon gyorsan ellőtték. Később reagáltam, mint kellett volna, és később, mint a többiek. Ezért eleve hátrányból indultunk el, kapkodós pályát mentünk. De aki a magyar női válogatottat képviseli egy ilyen eseményen, mindenre fel kell készülnie, talán a rutintalanság szülhette a helyzetet. A világbajnokságon egyetlen futamba sem fér bele egy kis hiba sem.”

A fiatal az interjúban beszélt az előolimpiáról és a jövő évi esélyeiről is.

„Nem tudom, hogyan alakul a jövő, sem egyesben, sem párosban. Szerintem sokat fejlődtem az idei válogatók előtt, nem alaptalanul jutottam ki a felnőtt nemzetközi versenyekre. Ha egyesben továbbra is lépegetek előre, az mindenképpen bizakodásra ad okot. Mind mondtam, októbertől ismét keményen beleállok a munkába, az első cél a kvótaszerzés, a következő Párizs. Megnyugtat a tudat, hogy ha egyszer végigmegyünk úgy a pályán, ahogy tudunk, akkor nem ezt az eredményt érjük el, valamint az is, hogy Gazsó Alida Dóra sajnálatos sérülése után az előolimpián én döntőztem Csipes Tamarával, először ültünk össze, mégis jól sikerült, negyedikek lettünk. Ez is megerősítette a hitemet,

képes vagyok megszerezni a kvótát.

(Kiemelt képünk forrása: NSO)