UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-15 09:06

„Kellenek a pofonok is” – Molnár Robin

Az NB I-et két győzelemmel kezdő NEKA 19 éves balszélsőjével, Molnár Robinnal beszélgettünk a Szegedi időszakról, visszatérésről, a felnőttválogatottban való bemutatkozásról és a rosszul sikerült ifjúsági vb-ről.

A 2022/2023-as, számára fontos mérföldkövekkel teli évadot zárt tavasszal a balszélső Molnár Robin, aki NEKA-játékosként egymás után két idényt is a Pick Szegednél töltött kölcsönben, ahol világsztárokkal is együtt dolgozhatott, az NB I-ben és a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.

„Az első évben még csak a másodosztályú csapatban kaptam szerepet, és a következőben is ott számítottak rám a legtöbbet, viszont akkor már fent edzhettem az NB I-es együttessel, be is mutatkozhattam; hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a világsztárok így viszonyultak hozzánk, a fiatalabbakhoz, rengeteget segítettek, sokat tanulhattunk tőlük. Fontos évek voltak ezek – emlékszik vissza a szegedi időszakra Molnár. – A két legfontosabb momentum közül az első az NB I-es debütálásom volt; az első gólomat is megszereztem a Gyöngyös ellen hazai pályán. A második a Celje elleni BL-meccs volt, amikor először léptem pályára a sorozatban. Gyönyörű másfél perc volt, nem számítottam rá!”

A fiatal 2022 végén már bekerült a felnőttválogatott bő keretébe, a tavaszi két utolsó Eb-selejtezőn pedig több utánpótláskorú játékossal együtt be is vetette Chema Rodriguez szövetségi kapitány.

„Abban az egy hétben fel sem fogtam, mi történik velem, kellett neki idő, hogy leülepedjen, és rájöjjek, mekkora dolog ez. A rutinos játékosok mind elfogadtak minket, ugyanolyan csapattársként kezeltek, mint bárki mást; nem volt nehéz megtalálni a közös hangot. Szerintem minden gyereknek ez a célja, hogy egyszer magára húzza a felnőttválogatott mezét. Esetemben viszont ez csak egy lehetőség volt, hogy belekóstoljak a közegbe, rengeteg munka vár még rám, hogy ténylegesen beverekedjem magamat a keretbe.

Bevallom, vert a szívem rendesen, izgultam a pályára lépés előtt, szerencsére jól sikerült az első mérkőzésem, két gólt is szereztem Litvánia ellen. Minden pillanatára emlékszem.

A jó élmények mellé viszont egy fájó is társult: a nyáron ifjúsági (U19-es) világbajnokságon szerepelhetett a korosztályos válogatottban, a horvátországi torna azonban a várakozásoknál gyengébben sikerült: a hibátlan csoportkör után a középdöntőben drámai csatákban buktak fontos pontokat a fiatalok, végül a 11. helyen végeztek.

„A csoportban nem volt nehéz dolgunk, az első komoly kihívást a szlovénok jelentették, amit meg is ugrottunk. A folytatás apróságokon múlt, a vízválasztó viszont a portugálok elleni találkozó volt. A mai napig nem tudom, mi történt velünk, lehet, hogy fejben sem voltunk a megfelelő állapotban…

Nehéz volt feldolgozni, mert sokkal több volt ebben a csapatban, de kellenek az ilyen pofonok, mert a következő világversenynek még erősebben futhatunk majd neki.

Molnár a nyáron visszatért a legutóbbi évadban javarészt utánpótláskorú játékosokkal az NB I-ben nyolcadik helyen végző NEKA-hoz, amellyel jól kezdték az új idényt: a Komlót hazai pályán, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet idegenben győzték le. Utóbbi ellen nyolcszor talált a kapuba a balszélső.

„Túl sok pihenő nem jutott a vb és a visszatérés között, az elején pedig picit még fura volt újra Balatonbogláron készülni, hasonló rutinnal dolgozni, mint évekkel korábban. Jól kezdtük az őszi szezont, a két győzelmen túl azonban még sok maradt bennünk, még jobb játékra vagyunk képesek. Kell a NEKA-val számolni, ezt a srácok már az előző idényben is bizonyították a meglepetéseredményekkel és a végső helyezéssel. Idén is meg akarjuk mutatni a csapat erejét!”

(Kiemelt képünk forrása: NEKA/Tompos Gábor)