UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-09-15 23:11

Világbajnok az U20-as női válogatott!

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

Fantasztikus játékkal rukkolt ki, és a portugáliai Coimbrában rendezett világbajnokság döntőjében

13–10-re győzte le a spanyolokat a magyar U20-as női vízilabda-válogatott.

A péntek esti fináléban a Benczur Márton által irányított csapat a meccs elejétől koncentráltan játszott. A csapatkapitány Szegedi Panni előbb ötméteresből, majd akcióból szerzett gólt kezdésként, és onnantól már nem adta ki a vezetést a kezéből válogatott. Az első negyed 4–3-mal zárult, a félidőben 8–6 volt az állás. A harmadik játékrészben pedig szinte minden összejött a magyar lányoknak, és zsinórban négy gólt szerezve alakították hatgólosra a különbséget (12–6), ami világbajnoki döntőről lévén szó egészen elképesztőnek hatott.

A jelentős hátrány tudatában azonban a spanyolok nem törtek össze, és mindent elkövettek, hogy felzárkózzanak. Lőttek is három gólt egymás után, de a magyar lányok az utolsó negyedben okosan őrizték a magabiztos előnyüket. A világbajnokság utolsó dudaszójának pillanatában pedig 13–10-et mutatott az eredményjelző, és ezzel

az U20-a női válogatott megszerezte az első magyar aranyérmet a korosztály vb-történetében.
A világbajnokok öröme Forrás: World Aquatics

A döntőben minden játékos kimagasló teljesítményt nyújtott, Neszmély Boglárka nagyszerűen védett, és a kiváló csapatmunkát jelzi, hogy nyolc játékosunk is eredményes volt, közülük Szegedi és Varró Eszter három-három alkalommal.

Magyarország így 2023-ban elmondhatja magáról, hogy a férfiak aranya után a női vonalon is világbajnoki címet szerzett az U20-as korosztályban.
AZ U20-AS VILÁGBAJNOKOK:
Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter
U20-AS NŐI VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, COIMBRA
Döntő
Magyarország–Spanyolország 13–10 ( 5–3, 3 –3, 4–2, 1–2)

Gólszerzőink: Szegedi, Varró 3-3, Sümegi 2, Aubéli, Dömsödi, Hajdú, Mácsai, Tiba

(Kiemelt képünkön: a világbajnok csapat Forrás: waterpolo.hu)