UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-09-16 12:15

Az U17-es leányválogatott ismét kikapott a svájciaktól Telkiben

A Gajdóczi Tibor vezette U17-es leány labdarúgó-válogatott ötgólos vereséget szenvedett a svájciaktól a Telkiben lejátszott felkészülési meccsen.

Az őszi Európa-bajnoki selejtezőtornára készülve a magyar csapat a héten kétszer is megmérkőzött a svájciakkal Telkiben. Mint arról beszámoltunk, kedden a mieink 4–0-ra vereséget szenvedtek.

A második alkalommal Gajdóczi Tibor szövetségi edző dolgát a kevesebb cserelehetőség sem könnyítette meg, ugyanis a klub kérésére négy játékost el kellett engednie, illetve a csapatkapitány Túróczy Anna sem léphetett pályára sérülés miatt. A papírformának megfelelően ezúttal is a svájciak győztek: a félidei háromgólos előny után végül 5–0-s sikert arattak a vendégek.

MagyarországSvájc 05 (03)
Magyarország:
 Spilenberg Maja (Pekk Lili, 46.) – Bánfi Gréta, Brekovszki Julianna, Lukács Korina, Török Otília – Müller Zsófia (Szalay Gyöngyvér, 62.), Szabó Melissza (Chugyik Bíborka, 76.) – Horváth Petra (Ézsely Lilien, 46.) - Peszeki Zimmer Annalia (Gágyor Zille, 54.), Simon Luca (Bak Natália, 46.), Suták Dorka

„Az első mérkőzéshez hasonlóan alakult a második összecsapás is. A két meccs alatt 23 embert próbáltunk ki, mindenki kapott játéklehetőséget. A nyári két edzőtáborban pedig közel 40 játékos fordult meg, és mindenkinek megadtuk a lehetőséget, ebből kell majd a megfelelő keretet kiválasztani a következő felkészülési mérkőzésekre, valamint azt követően az Eb-selejtezőre" – mondta Gajdóczi Tibor az mlsz.hu-nak.

A novemberi Európa-bajnoki selejtezőnek Telki ad otthont, ahol a magyar U17-es válogatott Angliával, Belgiummal és Észak-Írországgal csap össze.

(Kiemelt kép forrása: MLSZ)