UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa Junior öttusa-világbajnokság

2023-09-16 17:19

Tóth Dorka Sára nyolcadik, a női csapat negyedik a junior-vb-n

Tóth Dorka Sára nyolcadik helye a legjobb magyar egyéni eredmény a litvániai junior öttusa-világbajnokságon; a női csapat negyedik lett.

Szombaton az egyéni döntőket rendezték a litvániai Druskininkai városában zajló junior öttusa-világbajnokságon. A női fináléban négy, a férfiak döntőjében egy magyar fiatalnak szoríthattunk.

A női viadalon egyik magyar versenyzőnek sem ment jól a vívás, így kapaszkodniuk kellett az élmezőnyhöz. Ez a legjobban Tóth Dorka Sárának sikerült, aki végül

úgy végzett a nyolcadik helyen, hogy a záró, kombinált számot (lövészettel egybekötött futás) a huszonkettedik pozícióból kezdte.
Tóth Dorka Sára nyolcadik lett a junior-vb-n Fotó: UIPM/Aiste Ridikaite

Ehhez a versenyszámban az ötödik legjobb időeredményre volt szüksége Tóthnak, aki kedden Basa Lilivel nyert junior-vb-ezüstöt a női váltók küzdelmeiben. Gyugyi Laura a tizenkettedik, Dulai Kinga a tizennyolcadik, Dobronyi Dorina pedig a tizenkilencedik helyen zárt az egyéni vb-n. Az országonként a három legjobb pontszámot összesítő csapatversenyben végül

a Tóth, Gyugyi, Dulai hármas a negyedik helyet érdemelte ki.

Az egyéni vb-győztes a német Josefine Unterberger lett, csapatban az egyiptomiak nyertek.

A férfiak között az egyedüli finalistánk, Tárkányi Zsombor vívásban a legjobbak közé tartozott, a többi számban viszont a vetélytársaihoz képest nem nyújtott kiemelkedőt, és a tizenhetedik helyen fejezte be a világbajnokságot. Az egyéni aranyat a francia Mathis Rochat viheti haza, csapatban szintén a franciák győztek.

Vasárnap a vegyes váltók versenyével zárul a junior-vb. Erre a megméretésre a magyarok a Dulai Kinga, Gáll András kettőst nevezték.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Tóth Dorka Sára Fotó: UIPM/Aiste Ridikaite)