UtánpótlásSport
2024. május 18.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-09-16 21:08

Új sorozat vár a juniorkorú short trackesekre

A hétvégén már válogatón lép jégre a magyar junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, amelyre a kezdődő évadban junior világkupa-sorozat is vár.

Az eredményes 2022/2023-as évad után a új idénynek is nagy reményekkel, motiváltan vágnak neki a juniorkorú rövid pályás gyorskorcsolyázók, akik már hosszú hetek óta keményen készülnek a rájuk váró akadályokra.

Az év első hónapjaiban többek mellett a téli EYOF-on és a junior-világbajnokságon is bizonyították a tudásukat, amit a következő időszakban is megtehetnek majd.

„Kétszer két hetet Olaszországban töltöttünk az elmúlt hónapokban a fiatalokkal, edzőtáboroztunk a felnőttválogatottal. Folyamatos munkában vagyunk már hosszú ideje, az első fontos állomás pedig a jövő hét végén érkezik. A felnőttek országos bajnokságán a juniorok sem pihennek, a válogatottba kerülés a tét számukra a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban – kezdi a csapat edzője, Lakatos Tamás. –

A korosztályos versenyek esetében fontos változások történtek a nyáron: Európa-kupát már nem rendeznek, helyette világkupákon bizonyíthatnak majd a fiatalok.

Három fordulót rendeznek ebből, emellett a YOG, vagyis az ifjúsági olimpiai játékok és a junior-vb lesz a főversenyünk. Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni ezeken.”

A versenyrendszer változásai valamelyest az alapvető célokat is átírta.

„A juniorok fejlődését tekintve jól sülhet el ez az újítás, hiszen korábban nagyobb ugrás volt számukra, ha a korosztályos versenyek után a felnőttek közé kellett beszállniuk. Ez most valamelyest javul a junior-világkupa beindításával. Teret nyertünk, így végigversenyezhetik a korosztályukat a juniorok; ez a lépcső korábban hiányzott. Az első állomás november végén lesz Hollandiában!”

(Kiemelt képünkön: a felnőtt- és a juniorválogatott a bormiói edzőtáborban Forrás: hunskate.hu)