UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-09-17 19:06

Már csak négy csapat hibátlan a U20-as élvonalbeli férfibajnokságban

Keleten és nyugaton is már csak két csapat áll hibátlan mérleggel az U20-as élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokságban.

Emlékezetes mérkőzésen győzte le az U20-as élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság 2022/2023-as kiírásának döntőjében a PLER-Budapest a NEKA csapatát, így a fővárosiak vághattak neki címvédőként az augusztus utolsó napjaiban startoló új idénynek. 

Bő fél hónap telt el, a Keleti és a Nyugati csoport is három fordulón van túl, ám már csak két-két együttes áll hibátlan mérleggel.

A PLER remekül kezdett, jobb gólkülönbségének (+24) köszönhetően vezeti a keleti divíziót, ám a Ferencváros (+20) sem panaszkodhat az első mérkőzéseire, amely szintén megnyerte mindhárom összecsapását. A pestszentlőrinciek a legszorosabb meccsüket az első fordulóban játszották, az eddigi összes mérkőzését elveszítő Csepel DSE ellen, a Gyöngyös és az addig hibátlan Mezőkövesd ellen már magabiztosabb sikert arattak. A népligeti zöld-fehérek a második körben a tavaly Final Fourba jutó, végül harmadikként végző Pick Szeged elleni rangadón játszották az eddigi legszorosabb bajnokijukat, bár hátrányba egyszer sem kerültek a meccsen.

Nyugaton a BFKA-Veszprém két szoros mérkőzés (a Csurgói KK és a Mol Tatabánya ellen) után egy fokkal könnyebben nyert a Várpalotai BSK-val szemben. A Carbonex-Komló a veszprémiekhez hasonlóan az első két körben izzadt meg jobban: a fiatalok a NEKA elleni, idegenbeli meglepetésgyőzelemmel kezdtek, majd egy góllal a Budakalászt is legyűrték, hogy aztán a BVSC otthonából is elhozzák a két pontot.

Az előző évaddal való összehasonlítás közben azonban érdemes megjegyezni, hogy a csapatok keretei általában jelentősen megváltoznak két idény között, a játékosok közül sokan átlépnek a legidősebb utánpótlás-bajnokságból a felnőttek mezőnyébe, míg a fiatalabbak megérkeznek a korosztályba.

(Kiemelt képünkön: a BFKA-Veszprém U20-as csapata Fotó: Wolf Attila/BFKA)