UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-09-19 12:58

Nemcsek Gréta megszerezte első junior ITF-tornagyőzelmét egyesben

A Vasas 14 éves teniszezője, Nemcsek Gréta duplázott a Svájcban rendezett, J30-as besorolású junior ITF-tornán, ugyanis egyesben és párosban is győzött, és sikerének különlegessége, hogy első alkalommal nyert egyesben a legrangosabb korosztályos nemzetközi versenysorozatban.

Egyesben első kiemeltként szettet sem veszítve menetelt a döntőig Nemcsek Gréta a svájci Horgenben rendezett J30-as kategóriájú, junior ITF-versenyen, majd a fináléban simán, 6:1, 6:1-re nyert a második kiemelt, belga Stella de Blende ellen, s ezzel első sikerét szerezte egyesben ITF-viadalon. Párosban a magyar lány a hazai pályán szereplő Aurora Zurmuehle oldalán diadalmaskodott, a döntőben 6:3, 5:7, 11-9-re felülmúlva a svájci Durrer, Kappeler kettőst. Bocskay József tanítványa párosban a harmadik junior ITF-elsőségét zsebelte be.

Győzni szerettem volna, de ez első kiemeltként nem is volt kérdés számomra

– mondta a Vasas SC sportolója a sikert követően a piros-kékek honlapján. – A J100-as besorolású Alfa TI Cup-on legutóbb nyolcban voltam, sok pontot szereztem és ezzel bejöttem az első ezerbe a világranglistán, ami az idei legfontosabb célkitűzésem volt. Természetesen az esélyesség egyfajta terhet is jelent, de egyre jobban megtanulom ezt kezelni. Ebben sokat segít, hogy nagyon szeretek teniszezni, továbbra is élvezem a játékot. Most pedig nagyon boldog vagyok, hiszen a tornagyőzelem mindig nagy öröm, különösen egyesben, közel egy év elteltével.

Ebből most komoly erőt tudok meríteni a folytatáshoz, hiszen nincs megállás, az év hátralévő részében még legalább hat-hét versenyre szeretnék elmenni,

és azokból a maximumot kihozni. A jövő évnek már előkelőbb ranglistával szeretnénk nekivágni, s az erősebb tornákon egyre messzebb jutni. Svájcban a szerváimra tudtam a legbiztosabban támaszkodni, a döntőre azonban minden téren feljavultam. Igazából magam sem értettem, hogy tudtam ilyen simán, összesen két játékot veszítve megverni a belga lányt, aki egyébként tényleg nagyon jól játszott."

(Kiemelt kép forrása: MTSZ)