UtánpótlásSport
2024. október 23.
  • instagram
Ifjúsági ökölvívó-világbajnokság, Montenegró
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-09-22 12:22

Kezdődik a korosztályos versenyszezon

Ezen a hétvégén visszatérnek a pástra a korosztályos vívók, akik eseménydús versenyszezon elé néznek.

Szombaton és vasárnap újra érmekért csattognak a fegyverek, az utánpótláskorú vívók visszatérnek a pástra, és

három helyszínen is igyekeznek visszajelzést nyerni az évad eleji formájukról.

A junior és kadét párbajtőrözők a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a junior tőrözők a Kocsis Sándor Sportközpontban vesznek részt Magyar-kupán, míg a junior kardozók a Kovács Pál Vívócsarnokban szerepelnek a Budapest-bajnokságon.

Októberben aztán a kadét párbajtőrözők már a budapesti európai körversenyen bizonyíthatnak, a kadét kardozók Gödöllőn gyűlnek össze ugyanilyen apropóból, de mindezek előtt a kadét tőrvívó lányok lesznek érdekeltek szeptember utolsó és október első napján a somorjai körviadalon, amely a többihez hasonlóan nemzetközi válogatóversenynek minősül.

A hazai szövetségi portál a kupabeharangozójában kiemeli, hogy ebben az idényben olyan kiválóságoknak szoríthatunk még az utánpótlás-megméretéseken, mint a párbajtőrözők között korosztályos világbajnok Nagy Blanka és Pelle Domonkos, vagy a felnőtt Eb-ezüstérmes Wimmer Dorina, a kardozók mezőnyében korosztályos világbajnok Domonkos Emese és Spiesz Anna, valamint a tőrözőket már korosztályos Európa-bajnokként képviselő Rubin Mattia.

(Kiemelt képünkön: a kadét kardozók tavalyi gödöllői körversenye is színvonalas, kiélezett asszókat hozott Forrás: Magyar Vívószövetség)