UtánpótlásSport
2024. június 14.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2023-09-23 18:58

Kezdődik az U16-os Európa-bajnokság Parmában, Kincses Kolossal első kiemeltként

Az MTK Budapest teniszezője, Kincses Kolos első kiemeltként és a torna egyik legnagyobb favoritjaként vághat neki a hétfőn az olaszországi Parmában rajtoló U16-os Európa-bajnokságnak.

Negyvenhetedik alkalommal rendezik meg idén az U16-os teniszezők Európa-bajnokságát, amely szeptember 25-én, hétfőn veszi kezdetét Parmában, 40 ország mintegy 150 játékosával.

A fiúk egyes versenyének Kincses Kolos vághat neki első kiemeltként,

miután az első helyen áll a „Race to Monte-Carlo" versengésben (a szezon végi korosztályos Masters-verseny kvalifikációs rangsorában), valamint nyolcadik az európai szövetség ranglistáján. Az MTK Budapest fiatalja idén impozáns, 36/9-es mérleggel áll a Tennis Europe-tornákon, többek között két tornagyőzelmet és egy második helyet begyűjtve. Továbbá már az ITF junior-versenysorozatában is bontogatja szárnyait: 2023-ban egyesben egy, párosban három tornagyőzelmet tud felmutatni. 

A magyar fiú legnagyobb riválisai a tavalyi Masters-második, svéd William Rejchtmann Vinciguerra (második kiemelt) és a szófiai Dema-kupa győztese, az ukrán Nyikita Bilozercev lehet. Kincses mellett Major Áron (37.) fogja még a magyar színeket képviselni a fiúk mezőnyében.

Eközben a lányok között is két játékosunknak szurkolhatunk Bíró Melinda (18.) és Bak-Szabó Norina (50.) révén.

Az U16-os Európa-bajnoki cím általában rendkívül ígéretes vetít előre a fiataloknak, ugyanis 13 korábbi felnőttvilágelső is szerepel a győztesek listáján, így például a közelmúltból Carlos Alcaraz, Iga Swiatek vagy éppen Holger Rune. Az egyes torna győztesei egyébként automatikusan kvalifikálnak a november eleji, monacói Masters-versenyre.

(Kiemelt képen: Kincses Kolos Forrás: Tennis Europe)