UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2023-09-25 17:04

Zsankó Petra teljesített a legjobban a drenthei korosztályos országúti Eb-n

Az U23-asok egyenkénti időfutamában 14. helyen végző Zsankó Petra érte el a mieink legjobb eredményét az országúti kerékpárosok vasárnap véget ért, drenthei korosztályos Európa-bajnokságán.

Kilenc magyar versenyzővel a mezőnyben a hollandiai Drenthe tartományban rendezték meg az U23-as és junior országúti kerékpár Európa-bajnokságot (a felnőttek kontinensviadalával közösen). Az U23-asok között Szijártó Zétény, Zsankó Petra és Jordán Dorka képviselte a magyar színeket. Az augusztusi, glasgowi vb-n korosztályos vb-ötödik Zsankó ezúttal a 14. helyen végzett a nők egyenkénti időfutamában. A mezőnyversenyben Zsankó Petra 43., Jordán Dorka 59. lett. A férfiak mezőnyversenyében Szijártó Zétény a 80. helyen zárt.

A juniorkorosztály időfutamában Takács Zsombor a 24., Balogh Zsombor a 35., míg Hancz Tamás az 50. legjobb eredményt teljesítette. Ami a mezőnyversenyt illeti: a mieink közül Pakot András Gusztáv ért célba a legelőkelőbb helyen, 40.-ként, míg Hancz Tamás 53., Feldhoffer Bálint 72., Takács Zsombor pedig 74. lett, Balogh Zsombornak nem sikerült értékelhetően befejezni a futamot. Vasárnap a junior lányok mezőnyversenyével ért véget az Eb (az utánpótlás szempontjából), és az egyetlen magyar kerekes, Tóth Réka a 63. helyen végzett.

Az Európa-bajnokság legjelentősebb korosztályos sikere minden kétséget kizáróan Joshua Tarling nevéhez fűződött, miután a britek 19 éves szupertehetsége az egy hónappal ezelőtti, skóciai vb-bronz után ezúttal Hollandiában felnőtt Európa-bajnoki címet szerzett az időfutamban.

(Kiemelt képen: Zsankó Petra Fotó: Vanik Zoltán/bringasport.hu)