UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2023-10-01 13:04

Aranyérmes a magyar mixváltó a korosztályos nyílt vízi Eb-n

Izgalmas befutó végén a magyar négyes nyert az U19-es mixváltók között a korfui korosztályos nyílt vízi Európa-bajnokságon, míg az U16-osok között negyedikek lettek a fiatalok.

A görögországi korosztályos nyílt vízi úszó Európa-bajnokság utolsó napján a mixváltók mérik össze az erejüket. Előbb az U19-es fiatalokból összeállított négyesek versenyét rendezték meg Korfun, a 4x1250 métert teljesítő mezőnyből pedig természetesen a magyar csapat sem hiányzott

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Hambardumyan Arshak, Kovács-Seres Hunor összeállítású kvartett végül óriási izgalmak közepette megnyerte a futamot, amivel a kontinensviadal negyedik magyar érmét szerezték meg. Kovács-Seres hat tizeddel a spanyol riválisa előtt csapott a célba.

 

A részletes eredmények ITT érhetők el.

Az esemény utolsó versenyszámában az U16-os mixváltók ugrottak a vízbe; a Pálházi Léda, Nagy Napsugár, Tóth Olivér, Kárpáti Máté alkotta négyes negyedikként ért a célba.

A magyar csapat négy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel fejezte be a görögországi korosztályos kontinensviadalt, amivel az első helyen végzett a nemzetek versenyében.

(Kiemelt képünk forrása: MÚSZ)