UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-10-01 20:07

Szántosi Dávid ötödik lett az ifi Európa top10-en

Három magyar versenyző indult a bukaresti ifjúsági és serdülő Európa top10-en; a legjobb eredményt Szántosi Dávid érte el az ötödik hellyel.

A szeptember 29. és október 1. között rendezett bukaresti Európa top10-versenyen három magyar indult, ami önmagában elismerésre méltó, hiszen az európai ranglista szerint legjobb tíz játékos vehet részt a viadalon.

A legjobban Szántosi Dávid szerepelt, aki az ötödik helyen végzett az ifjúságiak, azaz a tizenkilenc év alattiak között. A nagyon kiegyenlített mezőnyben négyen álltak ugyanolyan meccsaránnyal (4 győzelem, 5 vereség), de a körbeverésből a szarvasi asztaliteniszező jött ki a legszerencsésebben. Szántosi eredménye annak fényében még kiemelkedőbb, hogy még csak tizenhét éves.  

A négy évvel fiatalabbak, azaz a serdülők között Varga Botond szintén 4 győzelemmel és 5 vereséggel a hatodik helyen zárt. A szereplés esetében nem meglepő, mivel a verseny előtt a korosztályos Európa-ranglistán a hetedik helyen állt, az Európa top10-en pedig éppen a hatodik kiemelt volt, ezért mondhatjuk: bejött a papírforma.

A serdülő leányok mezőnyében is volt magyar versenyző: Dohóczki Nóra, aki 3 győzelemmel és 6 vereséggel a nyolcadik helyen zárt. Ebben a számban törént a legnagyobb meglepetés, hiszen az Európa-ranglista vezetője, a spanyol Maria Berzosa – mások mellett a Dohóczki elleni vereségének köszönhetően – a tizedik lett.

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA TOP10, BUKAREST (ROMÁNIA)
Ifjúságiak.
Fiúk:
1. Iulian Chirita (Románia), 2. Eduard Ionescu (Románia, 3. Darius Movileanu (Románia), …5. SZÁNTOSI DÁVID.
Leányok: 1. Elena Zaharia (Románia), 2. Mia Griesel (Németország), 3. Zuzanna Wielgos (Lengyelország). Magyar induló nem volt.
Serdülők.
Fiúk: 1. Tiago Abiodun (Portugália), 2. Damian Floro (Szlovákia), 3. Patryk Zyworonek (Lengyelország), …6. VARGA BOTOND.
Leányok: 1. Leana Hochart (Franciaroszág), 2. Koharu Itagaki (Németország), 3. Hanka Kodetova (Csehország), …8. DOHÓCZKI NÓRA.

(Kiemelt képünkön: Szántosi Dávid, az ifjúsági Európa top10 ötödik helyezettje Forrás: WTT)