UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-10-03 12:49

Kétnapos összetartáson vett részt az U18-as leányválogatott

Kétnapos összetartáson járt az U18-as leány jégkorong-válogatott, amely számos újítást próbált ki az edzéseken.

A múlt héten kétnapos összetartáson vett részt a magyar U18-as leány jégkorong-válogatott, amelynek mindkét nap két edzést tartott a stáb. Ezalatt számos fiatal mutathatta meg a tudását, hiszen az esemény első és a második felében szinte teljesen eltérő kerettel dolgoztak a szakemberek.

„A két napra különböző keretet hívtunk be, csak pár helyen volt átfedés, így több játékost tudtunk megnézni. Figyelembe kellett venni azt is, hogy már elkezdődtek a bajnokságok. Néhány helyen módosul a taktikánk, emiatt elkezdtünk pár új dolgot gyakorolni, például a letámadáson is változtatunk az új szezonra. A változtatásoknak két oka van: időről időre meg kell újulni, és figyelembe kell venni azt is, hogy az adott keretnek mi áll jobban, mire alkalmas – mondta az összetartással kapcsolatban a szövetségi edző, Bedő Botond. – 

Mindkét nap jól dolgoztak a játékosok, lehetett haladni. Az látszik, hogy évről évre taktikailag egyre képzettebb hokisok kerülnek a válogatotthoz, ami azt mutatja, hogy a klubokban az edzők nyitottak és jól foglalkoznak velük.

(Kiemelt képünk forrása: MJSZ)