UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2023-10-04 17:44

Ifjúsági Eb-döntőre készül a magyar puskás csapat

Az ifjúsági korú magyar puskás sportlövők csütörtöktől Tallinnban vesznek részt a korosztály csapat Európa-bajnokság döntőjén.

Csütörtöktől Tallinnban szerepelnek a magyar puskás sportlövők az ifjúsági csapat Európa-bajnokság döntőjében, amelyben tétmeccsen először pénteken lépnek lőállásba.

A 10 méteres kontinensviadalra áprilisban, Barcelonában tartották a nyugati régiós selejtezőt, amelyen a pisztolyos egységünknek nem sikerült kvalifikálnia a fináléba,

a puskások viszont nemcsak a helyezésük, hanem címvédő titulusuk alapján is jogosultak a szereplésre.

A magyarok mellett Ukrajna, Olaszország, Svédország, Norvégia, Finnország, Szerbia, Ausztria, Horvátország és a rendező Észtország ígéretei lesznek ott a puskás mezőnyben. A korábbi szakágankénti nyolc csapat helyett, most tíz válogatott méri össze a tudását a döntőben, így a szervezők összesen tizenöt ország nagyjából száz 14 és 18 év közötti sportlövőjét várják a helyszínre. Egy csapatot maximum hat fő alkothat, a mérkőzéseken két-két fiúnak és lánynak kell szerepelnie. A barcelonai selejtezőn a puskás magyar együttesben Ferik Csilla, Tóth Anna, Kálmán Bálint és Mlinkovics Máté lőtt, most utóbbi helyett Rácz Áron kap lehetőséget.

A versenysorozat egyébként magyar kezdeményezésre 2019-ben indult, akkor Budapest volt a házigazda (kettős magyar siker született), majd a koronavírus-járvány miatt két év szünetre vonult az Eb. Tavaly ismét a magyar főváros rendezte a döntőt, melyben a puskások újra győztek, a pisztolyosok pedig bronzérmet érdemeltek ki. Tallinnban vasárnap zárul az európai seregszemle az éremmérkőzésekkel.

(Kiemelt képünkön: Ferik Csilla és Tóth Anna remekül lőtt a selejtezőn Forrás: MSSZ)