UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-10-05 17:13

Ob után, vb előtt a juniorok

A korosztály országos bajnoksága után a junior ökölvívó-válogatott vezetője, Törteli Ferenc nyilatkozott a fiatalok teljesítményéről és a közelgő világbajnokságról.

Ahogyan az oldalunkon is megírtuk, népes juniormezőny lépett ringbe a nyíregyházi korosztályos ökölvívó országos bajnokságon. A fiatalok idei legfontosabb hazai megméretése volt az ifjúságiakkal közös esemény, amelynek a „magyar bajnok” címen kívül egyéb tétje is volt a 2007-es és 2008-as születésű bokszolók számára.

A junioroknak ugyanis – bár már túl vannak egy eredményes Európa-bajnokságon – még hátravan az év célversenye, vagyis a világbajnokság, ami november második felében kezdődik az örményországi Jerevánban.

Ennek megfelelően az ob egyben válogató is volt a junioroknak, akiket árgus szemekkel figyelt a korosztályos válogatott vezetője, Törteli Ferenc.

„A válogatott tagjai, akik a nyáron szerepeltek az Eb-n, javarészt hozták a meccseiket, nagy meglepetés nem született. A 80 kilósok között Bogdán Bence nem tudott aranyérmet szerezni, ez talán váratlan, bár arra számítottunk, hogy Tary Bénivel szoros lesz a meccsük. Benedek Peti pedig lebetegedett, így nem tudott elindulni a versenyen, fontos hiányzó volt. A 70 kilósok döntőjében Bozai Gyula kiélezett meccsen győzte le Berki Brendont – mondja a szakember. –

Fizikálisan és mentálisan is jó állapotban voltak a bokszolók,

volt, akinek két, három, négy meccse is volt – ők sem estek szét a verseny közben. A lányoknak picit kevesebb mérkőzésük volt, kell még építkezni a világbajnokságig.”

A vb-keret még nem alakult ki, a fiatalok még van lehetőségük bizonyítani a következő hetekben.

„A világbajnokság esetében picit szűkebb magyar keretben gondolkodok, amibe még be és ki is lehet kerülni. A következő napokban Eger felé vesszük az irányt, ahol kétnapos megméretésen vesznek részt a válogatott bunyósaink; nyolc ország képviselteti magát az eseményen. Természetesen lesz közös összetartás is, szeretnénk a vb előtt egy erős külföldi csapat bevonásával edzőtáborozni Tatán. Ha a felkészülésünk jól sikerül, akkor bízom benne, hogy a világbajnokságról is éremmel térhetünk haza.”

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)