UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-10-06 20:33

Fazekas Lizett vezeti az U13-as Európa-ranglistát

A 10 éves asztaliteniszező az U11-es és az U13-as korosztályban is európai ranglistavezető.

A High Life SE 10 éves versenyzője az U11-es Európa-ranglistán és az U13-asok között is első. A kiugró eredményt Fazekas Lizett édesapja és egyben edzője értékelte a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek: „Természetesen nagyon örülünk annak, hogy Lizett most már két korosztályban is európai ranglistavezető, de azért helyén kezeljük ennek értékét”.

A mai napig a hazai élvonalban szereplő játékos Fazekas Péter elmondta, hogy „a töretlen fejlődés érdekében már kialakult a tíz és fél éves játékost körülvevő, munkáját segítő, saját csapata is. Az edzőpartnerek mellett ebben egy kondiedző is helyet kapott, s mostantól egy gyógytornász segítségére is számíthatnak. Utóbbi a sérülések megelőzése, a regeneráció, valamint a kiegyensúlyozott testi fejlődés terén járul hozzá tudásával az előrelépéshez”.

A szövetség összefoglalója szerint az U11-es európai leányranglistán Fegyver Zsófia egy helyet rontott, így a 10., Péntek Kincső a 33., Vass Borbála pedig a 42. helyet foglalja el. Az U13-as leányok között Szögi Szonja huszonhárom helyet javítva jött fel a kilencedikre, Fegyver Zsófia pedig harminckettőt ugorva már a 30. Az U15-ösök mezőnyében Dohóczki Nóra a legjobb magyar a 7. helyével (a tizedikről lépett feljebb), őt Barcsai Sophie (12.), Nagy Judit (19.), Molnarova Emma (21.), Pascui Nicoleta (29.), Pétery Johanna (30.), Nagy Rebeka (38.) és Fazekas Lizett (39.) követi. Utóbbi két fiatal negyvennégy, illetve harminckilenc helyet javított. Az U17-es ranglistán Szosznyák Emma áll a legjobban a 21. helyével, aki az U19-ben a 36.

Az U11-es fiúk európai ranglistáján pillanatnyilag Zsigmond Simon a legjobb magyar (47.), az U13-ason Szabó Lénárd a 9., az U15-ösön pedig Varga Botond a 6. helyezett. Az U17-es ranglistán Szántosi Dávid őrzi 7. helyét, egy korosztállyal feljebb pedig a 19. pozícióból a 9. helyre lépett.

(Kiemelt képünkön: Fazekas Lizett vezeti az U13-as Európa-ranglistát Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség)