UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-06 15:27

A tizehnhat éves Németh Hunor Vajkot topklubok figyelik

Az FC Köbenhavn tizenhat éves korosztályos magyar válogatott középpályására több európai klub is felfigyelt – írja a Nemzeti Sport.

A dániai FC Köbenhavn tizenhat éves magyar játékosára állítólag több topcsapat is szemet vettet. Az értesülések szerint a Manchester Cityvel társuló belga másodosztályú Lommel, valamint több osztrák és német élvonalbeli együttes is figyeli.

Menedzsere, Esterházy Mátyás a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy Németh Hunor Vajk korosztálya egyik legnagyobb európai ígérete, ilyen minőségű játékos esetében pedig nem meglepő, hogy a legjobb klubok szeretnék megszerezni.

A fiatal labdarúgó jelenleg a dán klub U19-es csapatában szerepel hétről hétre, továbbá bemutatkozhatott az UEFA Ifjúsági Ligában is. Esterházy úgy fogalmazott: „A rúgótechnikája extra, egyértelműen kiemeli a korosztályából, ennek köszönhetően magasabb szinten is egy jó pontrúgó játékos válhat belőle". A szakember természetesen hozzátette, hogy nem érdemes egyből az új Szoboszlait keresni a magyar középpályásban, hiszen mindenkinek a saját útját kell járni, de azt megjegyezte, hogy a Liverpool sztárjához hasonlóan, Németh is kiváló utánpótlás-nevelő klubban játszik.

(Kiemelt képünk forrása: mlsz.hu)