UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-11 19:31

Döntetlen az U19-es Eb-selejtező első mérkőzésén

Az U19-es labdarúgó-válogatott a selejtezőcsoport küzdelmeinek rendezőjével, Lettországgal vívta az első meccsét, amelyen ugyan vezetett a magyar csapat, a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult.

A Rigában zajló U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező első mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a magyar válogatott a házigazda lettek ellen. A találkozó első félidejében egyik csapatnak sem volt kaput eltaláló lövése, azonban a második játékrészben aktívabb focit mutatott mindkét fél.

A támadójáték erősödése a gólszerzésre is pozitív hatással volt: alig kezdődött el a második félidő, és Michael Okekével szemben szabálytalankodott a lett védő a tizenhatoson belül, amiért a görög játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Major Marcell értékesítette, ezzel a magyar együttes megszerezte a vezetést.

Nem egész tíz perccel később viszont egyenlített Lettország Kevins Cesnieks révén, amivel meg is született a végeredmény. 1–1.

A csoport másik mérkőzésén nem hagyott sok kétséget a norvég válogatott, mivel 10–0-ra győzte le Gibraltárt.

A magyar válogatott a következő meccsét a fényesnek nem nevezhető gólkülönbséggel álló dél-európai együttes ellen játssza október 14-én 13 órakor.

Lettország–Magyarország 1–1 (0–0)
Riga
, SB Arkadija. Játékvezető: Evangelosz Manuhosz (görög)
Lettország: Veisbuks – Cesnieks, Smirnovs, Purs – Mezsargs Liepins, Partikejevs, Tihonovics, Bocs (Ivulans 83.) – Gaucis (Petrovs 78.), Grabovskis (Jesse 78.).
Magyarország: Pécsi – Bodnár (Boros 45.), Komlósi, Kocsis, Kokovai – Okeke, Tóth, Vingler (Cibla 85.) – Klausz, Pintér (Mohos 46.), Major (Szvoboda 65.).
Gól: Cesnieks 55., illetve Major (tizenegyesből – 46.)      

(Kiemelt képünkön: Michael Okeke (fehérben) harcolta ki a magyar válogatott büntetőjét Forrás: Latvijas Futbola federācija / Lett Labdarúgó Szövetség / lffs.lv)