UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-10-11 16:03

„Kevesebb U21-es játszik most, mint az elmúlt időszakban”

Az U21-es válogatott az első két mérkőzését megnyerte az Eb-selejtezőben. Gera Zoltán szövetségi edző kedden válaszolt a sajtó kérdéseire a következő két találkozóról és a meccshiányról.

Két győzelemmel kezdte az U21-es futballválogatott az Eb-selejtezősorozatot, ám a nehezebb meccsek még csak most jönnek: október 13-án Skóciába látogat Gera Zoltán együttese, október 17-én pedig a Szusza Ferenc Stadionban fogadja Belgium korosztályos válogatottját.

A szövetségi edző, valamint Kovács Mátyás, az MTK Budapest fiatal labdarúgója válaszolt a sajtó kérdéseire, amelyről a Nemzeti Sport számolt be. Gera elmondta, hogy a „kötelező” – a Málta és a Kazahsztán elleni – mérkőzéseket hozta a csapat, viszont a következő két találkozó más lesz, többet fogja birtokolni az ellenfél a labdát, illetve nagyobb lesz az iram.

Újságírói felvetésre Gera megjegyezte, hogy szerinte kevesebb lehetőséget kapnak a fiatalok ebben az évadban a bajnokságban, mint korábban, de ezzel nem kell foglalkozni most, mivel ettől függetlenül bízik a játékosaiban.

Kovács – nem meglepő módon – úgy nyilatkozott, hogy a két meccs alatt hat pontot szeretne szerezni, azonban akkor sem lesz szomorú, ha a belgák ellen csak döntetlent ér el az együttes.

A sajtótájékoztatóról a Nemzeti Sport videóriportját ITT lehet megtekinteni.

AZ U21-ES VÁLOGATOTT EB-SELEJTEZŐMÉRKŐZÉSEI
Skócia–Magyarország, (október 13., 20.00, Motherwell)
Magyarország–Belgium (október 17., 17.45, Szusza Ferenc Stadion)

AZ U21-ES VÁLOGATOTT OKTÓBERI KERETE
Kapusok:
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd), Hegyi Krisztián (Stevenage FC – Anglia), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Védők: Csinger Márk (DAC 1904 – Szlovákia) Debreceni Ákos (BFC Siófok), Fehér Csanád (Újpest FC), Iyinbor Patrik (Kecskeméti TE), Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Középpályások: Baranyai Nimród (Debreceni VSC), Baráth Péter (Ferencvárosi TC), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (Diósgyőri VTK), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Kovács Barnabás (Zalaegerszegi TE), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Vitális Milán (DAC 1904 – Szlovákia)
Támadók: Katona Bálint (Ferencvárosi TC), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd), Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Németh András (Hamburger SV – Németország), Vancsa Zalán (Lommel – Belgium)

(Kiemelt képünkön: Gera Zoltán az U21-es válogatott szövetségi edzője Forrás: mlsz.hu)