UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-10-15 15:48

Nyolc súlycsoportban is utánpótláskorú győztest avattak a felnőtt ob-n

Kriza Anna és Kőszegi Rebeka juniorként, míg Vég Luca ifjúsági korúként szerzett felnőtt magyar bajnoki címet Zalaegerszegen, további öt kategóriában pedig U23-as fiatal diadalmaskodott.

Negyvenegy klub százharminckét cselgáncsozója vett részt az idei felnőtt országos bajnokságon, amelyet Zalaegerszegen, a Mindszenty Sportközpontban rendeztek meg, és a hazai utánpótlás legjobbjai a „nagyok" ob-ján is letették névjegyüket.

A nők mezőnyében négy súlycsoportban is korosztályos versenyző győzött. Az 57 kilósok között avattak a legfiatalabb bajnokot, miután

a még ifjúsági korú, 2006-os születésű Vég Luca (Ceglédi VSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Emellett a juniorkorosztály képviselői szintén kitettek magukért: a Budapesti Honvéd két fiatalja, Kriza Anna (63 kg) és Kőszegi Rebeka (48 kg) is aranyérmet szerzett – előbbi első, utóbbi már harmadik alkalommal lett felnőtt ob-győztes.

Kőszegi Rebeka (20) harmadik felnőttbajnoki címét szerezte Zalaegerszegen Forrás: judoinfo.hu

A szintén honvédos, 21 éves Özbas Szofi – aki már felnőtt vb- és Eb-bronzérmes – ezúttal nem a saját súlycsoportjában (63 kg), hanem eggyel feljebb, a 70 kilósok között aratott győzelmet, és szerezte meg negyedik felnőtt ob-aranyát.

A férfiak versengésében Szegedi Dániel (73 kg; Budaörsi SC), Ócsai Sándor (81 kg; Ceglédi VSE), Nerpel Gergely (90 kg; TFSE) és Vég Zsombor (100 kg; Ceglédi VSE) is U23-asként bizonyult a legjobbnak. Nerpel negyedszer, Vég és Ócsai másodjára, míg Szegedi először lett bajnok.

Az aranyérmeken tíz egyesület osztozott, összesen huszonhét klub vitt haza érmet. Az éremtáblázat első helyét a Budapesti Honvéd SE (3 arany, 4 ezüst, 2 bronz) szerezte meg, másodikként a Ceglédi VSE (3, 0, 1), harmadikként pedig az MTK Budapest (1, 1, 4) zárt.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

(Kiemelt képen: Kriza Anna (balra) és Vég Luca Forrás: EJU)