UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2023-10-16 19:36

Nem pihentek október első felében az U19-es válogatott tagjai

Az elmúlt napokban Horvátországban és Németországban is nemzetközi versenyen jártak az U19-es tollaslabda-válogatott tagjai.

Tartalmas napokat tudhat maga mögött az U19-es tollaslabda-válogatott, amely október első felében több nemzetközi versenyen is megmérette magát.

A fiatalok előbb Horvátországban vendégszerepeltek, ahonnan érmekkel tértek haza: a két aranyérmet egyaránt párosban szerezték a magyar játékosok, Horváth Csanád és Mesterházy Milán duója mellett a Hart Petra, Szabó Zsófi összeállítást sem lehetett megállítani. Emellett még négy medált gyűjtöttek a küldöttség tagjai, akire néhány nappal később már Németországban várt feladat, Mülheim an der Ruhr adott otthont az U19-esek nemzetközi versenyének.

Az eseményen a horvátországinál jóval nagyobb mezőny várt a fiatalokra, akik dobogós helyezést végül nem értek el, nyertes mérkőzésekből viszont nem volt hiány;

a legjobb eredmény két negyeddöntő volt.

Egyesben a fiúk között Mesterházy Milán két körön jutott túl, a negyeddöntőben viszont két szoros szettben kikapott az első kiemelt holland játékostól, aki végül az aranyéremig masírozott. Hart Petra és Szabó Zsófi pedig a párosok között jutott el a legjobb nyolcig, őket szintén a későbbi győztesek állították meg.

Egyaránt egy meccset nyert Dorozsmai Hédi, Karalyos Etelka és Szabó Zsófi leány egyesben, vegyes párosban pedig Horváth Csanád és Hart Petra ünnepelhetett egy sikert. A duók között azonban nem mindenki volt szerencsés, az első mérkőzésén kikapott a fiú párosok között Horváth és Mesterházy, a lányok között Dorozsmai és Karalyos, vegyesben pedig szintén Dorozsmai, aki a szlovén Tevz Ornikkal játszott együtt.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Hart Petra Forrás: MTLSZ)