UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-10-19 19:17

Gémes Levente debütált a felnőttek között

A 18 éves ökölvívó a rangos szerbiai Aranykesztyű Nemzetközi Ökölvívó-bajnokságon lépett először ringbe felnőttmérkőzésen.

Az ifjúságiak között világbajnoki ezüstérmes Gémes Levente a 66. Aranykesztyű Nemzetközi Ökölvívó-bajnokságon mutatkozott be a felnőttek között. A 18 éves magyar bokszoló a nála jóval rutinosabb kubai Antonio Bissettel csapott össze, és ugyan jó teljesítményt nyújtott, de alulmaradt.

A mérkőzésről Gémes edzője, Gál László így nyilatkozott a boxing.hu-nak: „Levi első felnőtt meccsét vívta és rögtön egy nagyon képzett és ügyes kubai ökölvívóval találkozott, aki remekül tartotta a távolságot és sok jó tempójú balegyenest is ütött. Levi próbálta magára csalni az ellenfelet, és keresztbe ütni, de Bisset ezt jó kezelte. Összességében elégedett vagyok Levi teljesítményével, hiszen egy képzett és jó bunyóssal is felvette a harcot és több hangsúlyos ütése is talált, ám a kubai megérdemelten jutott tovább. Ezekből a meccsekből lehet nagyon sokat tanulni, a jövőben pedig azon kell dolgozni, hogy az ilyen képességű ellenfeleket is meg tudja Levente oldani. 

(Kiemelt képünkön: Gémes Levente Forrás: IBA)