UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-10-20 09:07

Folytatja az építkezést a serdülő leányválogatott

A serdülő leány kézilabda-válogatott új szövetségi edzőjét, Kun Attilát kérdeztük a fiatalok első őszi összetartásáról, amely során két felkészülési mérkőzést is játszottak.

Mindhárom korosztályos leány kézilabda-válogatott összetartáson vett részt a múlt héten. A legfiatalabbak, vagyis a serdülők (2008-as és 2009-es születésű játékosok) Győrben találkoztak, ahol négy napon át edzőtáboroztak. A programba két felkészülési mérkőzés is bekerült: a fiatalok Szlovákia korosztályos legjobbjaival mérték össze a tudásukat, akiket mindkét nap simán legyőzték, előbb huszonegy, majd tizenhárom góllal.

A fiatalokat Penszki Gergely távozása után a korábbi másodedző, Kun Attila irányítja, hivatalosan október elsejétől; a szakembert először az első őszi összetartással kapcsolatban kérdeztük.

„Azt a munkát folytatjuk tovább, amit Gergővel elkezdtünk. Fontos, hogy építkezzünk, és megtaláljuk azt a gerincet, ami köré összeállítjuk a bő keretet; őket adjuk majd át az ifjúsági korosztályba. Minden összetartás során öt-nyolc játékos cserélődik, jönnek újabb fiatalok, így széles bázist tudunk kipróbálni a nemzeti csapatban – mondja a szakember. – A társaság létszáma viszont az idő előrehaladtával szűkül; hatvan kézilabdázóval kezdtünk, ehhez képest már jóval kevesebben vagyunk.

A győri napok remekül sikerültek, fegyelmezett, munkára éhes csapattal dolgozhattunk a héten.

Sikerült azokat a taktikai elemeket megtanulni, amikkel ehhez hasonló nemzetközi meccseken eredményesek tudunk lenni; kiemelném a védekezésünket, ami kimondottan tetszett. Kis drukk volt a lányokban az elején, de hamar feloldódtak a pályán.”

Az együttesre komoly feladatok várnak a következő hónapokban.

„Két fontos eseményre készülünk ebben az évadban: az Olimpiai Reménységek Versenye december közepén kezdődik majd, jövő nyáron pedig részt veszünk a svédországi nyílt Európa-bajnokságon, július elején. Ám nem ezek a társaság legfontosabb céljai, hanem hogy megpróbáljunk egy technikailag egységes együttest alakítani, amelynek a kondicionális képességeit fokozatosan fejlesztjük – ebben a korban azért még komoly különbségeket lehet felfedezni ezen a téren.”

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)