UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2023-10-22 14:50

Az ESMTK nyerte a szabadfogású csapatbajnokságot

Az ESMTK birkózói nyerték meg az angyalföldi Sterbinszky-csarnokban megrendezett utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságot.

A Magyar Birózók Szövetségének beszámolója szerint október 21-én az angyalföldi Sterbinszky-kézilabdacsarnok adott otthont az idei utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságnak. A korosztály második őszi csapatversenyén tizenegy szakosztály volt érintett. Ott volt köztük az az ESMTK is, amely október 8-án a Népligetben megnyerte a kötöttfogású kiírást.

Hasonlóképpen jártak el most is az erzsébetiek, a Kertvárost, a Dorogot és a Csepelt is fölényesen múlták felül a döntőbe vezető úton, ahol a házigazda angyalföldiekkel mérkőztek meg, és 22–16 arányban ott is diadalmaskodni tudtak, így

a szabadfogású csapatbajnoki címet is behúzták.

A dobogó harmadik fokára az Újpest állhatott fel, miután a vigaszágon a Kertvárost, a bronzcsatában pedig a Ferencvárost is legyőzte. 

Bajnokcsapat: ESMTK (A bajnokcsapat tagjai: Bereczki Szabolcs, Botos Dominik V, Budai András, Fábián Barna, Farkas Márk, Farkas Zsombor, Felkai Bendegúz, Gáspár Bálint V, Jász Bálint, Kis Mátyás, Zsitovoz Petro, Kovács Barnabás, Kovács Olivér, László Mózes, Olasz Bende, Szalai Balázs, Szinay Szabolcs V.)
2. Vasas SC
3. Újpesti TE
4. FTC
5. Csepel TC
6. Kertvárosi SE

A helyosztók végeredményei:
Döntő: ESMTK – Vasas SC 22-16
Bronzmérkőzés: Újpesti TE – FTC 23-18
Az ötödik helyért: Csepel TC – Kertvárosi SE 21-16 

(Kijelölt képünk forrása: MBSZ)