UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 2.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-10-22 17:28

Magyar éremesőt hozott a rostocki Hanse Cup

Az elmúlt három napban a rostocki Hanse Cup nemzetközi versenyen szerepeltek a juniorkorú rövid pályás gyorskorcsolyázók; az eseményen számos magyar érem született.

Népes mezőny gyűlt össze a németországi Rostockban megrendezett Hanse Cup nemzetközi rövid pályás gyorskorcsolyaversenyen, amelynek indulói közül a magyar short trackesek sem hiányoztak. Igaz, nem minden kategóriában indult hazai fiatal: a legfiatalabb, vagyis a junior F beosztástól egészen a legidősebbekig rendeztek futamokat, magyar korcsolyázónak viszont csak a B és az A jelű (utóbbihoz csatlakoztak a felnőtt indulók) korosztályokban szurkolhattunk, azokban viszont összesen 20-an álltak jégre, közülük pedig 18-an még az utánpótláskorúak közé sorolandók.

A magyar fiatalok már az első napon, pénteken elkezdték az éremgyűjtést: a junior B-sek között 1500 méteren a lányok és a fiúk között is a küldöttségünkből került ki a győztes: az idei EYOF-on egyaránt aranyérmet szerző Haltrich Luca és Major Dominik is felállhatott a dobogó tetejére, míg az emlegetett multisporteseményen szintén parádézó Szigeti Dóra második lett. A másfél kilométeres távon a legidősebbek között is remekeltek a magyar fiatalok, Schönborn Melinda az első, Dobrán Flóra a harmadik helyen végzett, a fiúknál pedig Wu Jia Wei Dávid lett második, Gerecze Ádám József pedig harmadik lett.

Forrás: MOKSZ

Szombaton sem lassítottak a küldöttség tagjai: 500 méteren a junior B-s mezőnyben ismét Haltrich Luca szerzett aranyérmet, őt a második-harmadik helyen Nógrádi Panka és Szigeti Dóra követte. A fiúknál a legrövidebb távon is Major Dominik volt a leggyorsabb, harmadikként pedig Hallósy Dominik ért célba. A junior A és senior kategóriában sem maradtak a magyar fiatalok érmek nélkül, Dobrán Flóra végzett harmadikként, majd a fiúk között Gerecze Ádám József szerzett ezüst-, Czank-Varga Benjámin pedig bronzérmet. 

Haltrich és Major végül triplázott, 1000 méteren is diadalmaskodtak az utolsó napon, előbbit az 500-hoz hasonlóan Nógrádi és Szigeti követte a dobogón. A legidősebbek között Schönborn Melinda második lett a távon, hozzá hasonlóan Wu Jia Wei Dávid is ezüstérmes lett egy kilométeren; mögötte ért célba közvetlenül Gerecze Ádám József, aki ezzel a harmadik érmét szerezte meg az eseményen.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön: Szigeti Dóra (balra) és Haltrich Luca (középen) Forrás: MOKSZ)