UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-10-22 14:02

Szántosi Dávid bravúrgyőzelmet aratott az Európa-kupában

A PTE PEAC 17 éves asztaliteniszezője, Szántosi Dávid bravúros győzelmet aratott az Európa-kupa második csoportkörében: a csapatban Eb-győztes, vb-második Ricardo Walthert múlta felül négy játszmában.

A PTE PEAC férficsapata az Európa-kupa második csoportkörében 3:2-re nyert a német ASV Grünwettersbach ellen úgy, hogy a mindent eldöntő ötödik párharcban a 17 éves Szántosi Dávid négy játszmában legyőzte a csapatban Európa-bajnok és vb-ezüstérmes, top 100-as Ricardo Walthert – írja az NSO.

A PEAC a Pető Zsolt, Szántosi Dávid, Molnár Dávid trióval vágott neki az összecsapásnak. Az erőviszonyok inkább a németek mellett szóltak, a pécsiek azonban már az elejétől kezdve jelezték, ezzel nem értenek egyet: az ellenfél legjobbja, a világranglistán 138. helyen álló Kozul Szántosi elleni sikere után a rutinos szerbiai Pető Godecet, a fiatal Molnár pedig Falconnier-t győzte le, azaz a magyar együttes 2:1-es vezetésével várták a felek az utolsó két párharcot. A két első számú játékos csatájában, az első két játszmában Pető még tartotta a lépést Kozullal ám ezt követően a Grünwettersbach szlovén vendégjátékosa két sima játszmában kiegyenlített.

Az ötödik összecsapásra maradt a döntés. A tétnek megfelelően a németek cseréltek, a csapatban Európa-bajnok és vb-ezüstérmes Ricardo Walthert is bedobták, ám

a világranglistán a 81. helyen álló németet alaposan meglepte a 353. helyen jegyzett Szántosi.

A 17 éves magyar reménység 2:1-es vezetésnél a negyedik játszmában 8:1-re, majd 10:6-ra is vezetett, azaz négy meccslabdája volt, majd 11:10-nél az ötödiket sem tudta értékesíteni, de aztán 12:11-nél lezárta a párharcot. 

A pécsiek ezzel a bravúros, 3:2-es győzelemmel karnyújtásnyira kerültek a továbbjutáshoz; ha a délutáni utolsó fordulóban Varga László edző játékosai legyőzik az eddig nyeretlen olasz Messinát, az egymás elleni eredménynek köszönhetően biztosan továbbjutnak.

Az állás: 1. Global Pharma Orlicz 4 pont, 2. PTE PEAC Kalo-Méh 3, 3. ASV Grünwettersbach 3, 4. Top Spin Messina 2 (1:6)

(Kiemelt képünkön: Szántosi Dávid Fotó: Koncz Márton)