UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Karate

2023-10-27 19:22

Bronzéremért küzdhet a 20 éves Ilankovic Aleksandrával felálló női csapat a budapesti

A budapesti felnőtt karate-világbajnokság pénteki napján több magyar utánpótláskorú induló is tatamira lépett.

A budapesti felnőtt karate-világbajnokságon pénteken a csapatküzdelmekre és a para-karate bronzmeccsekre került sor. A küzdelemben (kumite) a magyar női csapat sportágtörténeti sikert aratva harcolta ki a bronzmérkőzés jogát – írja az NSO.

A férfiaknál a csütörtökön a németeket legyőző magyar válogatott (György Dániel, Hárspataki Gábor, Kapdebo Botond, Kiss András, Nichols Dávid és Tadissi Martial mellett az egyetlen utánpótláskorú tag, a 21 éves Botos Botond) a 16 közé jutásért Románia ellen lépett tatamira, és 2–1-re győzött. A győzelmek Tadissi Martial és az olimpiai bronzérmes, egyéniben döntős Hárspataki Gábor nevéhez fűződtek. A folytatásban azonban Bosznia-Hercegovina 3–0-ra jobbnak bizonyult a hazaiaknál, és mivel utána a bosnyákok is kikaptak, a magyar csapat helyezetlenül zárt.

A nőknél a magyar együttes (Boussebaa Aicha, Molnár Réka, Pap Dorottya és a 20 esztendős Ilankovic Aleksandra) is két szép sikerrel kezdett: előbb Szerbiát verte 2–0-ra, majd a nyolcaddöntőben Ausztriát is 2–0-ra múlta felül. A négy közé jutás már biztos hétvégi éremmeccset jelentett volna, de hiába nyerte meg az első küzdelmet Molnár Réka, a spanyolok 2–1-re fordítottak. A későbbiekben a spanyolok döntőbe jutottak, így a magyar válogatott a vigaszágon javíthatott. Élt is a lehetőséggel, mivel a hazai közönség támogatása közepette Boussebaa Aicha és Molnár Réka remek teljesítményével 2–0-ra győzött a világbajnoki címvédő Egyiptom ellen. Ez a diadal pedig azt jelenti, hogy

a női kumite csapat a sportág történetében először a bronzéremért mérkőzhet vasárnap Horvátország ellen.

(Kiemelt képünkön: Ilankovic Aleksandra (pirosban) támad Forrás: Magyar Karate Szakszövetség)